Ceapa și miraculoasele ei puteri vindecătoare

Ceapa și miraculoasele ei puteri vindecătoare

Leguma cu miros tare, gust dulce si uleiuri eterice care ne provoaca lacrimarea trateaza aproape orice afectiune, tinand locul unei intregi farmacii! Cea mai consumata leguma din ziua de azi, ceapa a fost cultivata mai intai pentru a servi ca leac pentru diferite boli. Cu timpul, a fost introdusa in bucatariile lumii, insa nu si-a pierdut renumele terapeutic.

Compozitia miraculoasa

Secretul virtutilor terapeutice sta chiar in compozitia cepei. Bogata in vitamina C, uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenti, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, caroten, fitoncide, minerale, calciu, sodiu, kaliu, fier, fosfor, iod, sulf, siliciu si substante afrodiziace, ceapa este un bun stimulator al sistemului imunitar, un antiseptic de exceptie, antibiotic natural, analgezic, expectorant, antitusiv, hipoglicemiant, avand si rol emolient si revulsiv.

Iata in ce afectiuni este folosita cu succes ceapa:

Diabet - bea sucul proaspat obtinut dintr-o ceapa cu un sfert de ora inaintea meselor principale.

Diuretic - consuma zilnic 50 ml de suc de ceapa.

Tuse seaca - bea o cana cu ceai caldut (de trei ori pe zi, dupa masa), preparat dintr-o ceapa taiata in patru, spalata bine si necuratata de foi si un litru de apa.

Insomnie - mananca o ceapa cruda, taiata solzisori sau o jumatate de ceapa tocata marunt si amestecata cu miere.

Hemoroizi - se face o cura de suc de ceapa timp de 1 luna, cate o cescuta inainte de mesele principale.

Reumatism sau guta - se bea o cana cu ceai de ceapa in fiecare zi pe stomacul gol (½ ceapa taiata marunt si fiarta intr-o cana cu apa).

Gripa, raceala, diaree - se toaca o ceapa, peste care se toarna ½ litru de apa fierbinte si se lasa la macerat 12 ore. Se bea un sfert de pahar, de 3-4 ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa.

Afectiuni cardiace - se bea infuzie dimineata, pe stomacul gol (o ceapa mica tocata pusa intr-o cana cu apa fiarta si lasata la infuzat peste noapte)

Diaree - decoct din foi de ceapa uscata, din care se consuma cate ½ litru pe zi.

Obezitate - supa din 4 cepe, ½ varza mica si 1 radacina de patrunjel.

Paraziti intestinali - lasa la macerat 6 zile o ceapa mare, taiata felii, intr-un litru de vin alb. Bea cate un pahar in fiecare dimineata, timp de o saptamana.

Micoze - se aplica pe zonele afectate suc proaspat de ceapa.

Arsuri - se aplica miere amestecata cu ceapa tocata marunt.

Pietre la rinichi - un pumn de arpagic curatat se infuzeaza intr-un pahar si jumatate de apa fierbinte timp de 30 de minute. Se bea ½ pahar, de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Migrene - pune cataplasme cu foi de ceapa crude pe frunte.

Carie dureroasa - pune in gaura din dinte un pic de vata inmuiata in suc de ceapa.

Celulita - maseaza-ti zonele afectate cu felii de ceapa si lasa sucul sa actioneze cateva ore.

Nervozitate - miroase o jumatate de ceapa proaspat taiata.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.