Avertisment pentru persoanele cu cont la bancă. Este obligatoriu să faci aceste lucruri

Avertisment pentru persoanele cu cont la bancă. Este obligatoriu să faci aceste lucruri

Cei care au cont la bancă trebuie să fie foarte atenți! A apărut o nouă metodă de înșelăciune, care utilizează inteligența artificială (AI). Cei care nu sunt atenți riscă să rămână fără niciun ban.

Cei care au cont la bancă riscă să rămână fără bani. Noile escrocherii utilizează inteligența artificială (AI) pentru a reproduce vocile prietenilor, membrilor familiei sau colegilor de muncă.

Potrivit avertismentelor lansate de experții în securitate cibernetică, infractorii se folosesc acest lucru pentru a păcăli victimele să le transfere bani. Escrocii fac cereri „urgente” și pretind că ar o persoană cunoscută victimei. Amintim că inteligența artificială poate clona o voce după ce a auzit-o doar timp de câteva secunde.

Curtis Wilson, de la Synopsys Software Integrity Group, a explicat că trebuie să fim foarte precauți.

Potrivit expertului, trebuie să punem întrebările corecte în astfel de situații, pentru a verifica identitatea interlocutorului.

Mai mult, dacă apelul vine de la un număr necunoscut, este recomandat să apelăm număr corect al persoanei cunoscute pentru confirma.

„A fi conștient de această posibilitate este jumătate din luptă. Fiți atenți la ceea ce spun ei și încercați să cereți detalii. Dacă copilul tău spune că este cu un prieten, întreabă care prieten. Dacă un coleg vorbește despre „proiectul mare”, fă-l să confirme clientul etc. De obicei, acești escroci vor suna de la numere necunoscute și vor pretinde că și-au pierdut telefonul. Așa că încercați să sunați la numărul corect sau să-i contactați într-un mod diferit pentru a confirma”, a spus Curtis Wilson, conform The U.S. Sun.

Infractorii cibernetici sunt foarte buni în a determina victimele să acționeze rapid
Expertul în securitate cibernetică Simon Newman, șef al Centrului de Reziliență Cibernetică din Londra și membru al Consiliului Consultativ Internațional Cyber Expo, a subliniat că primul și cel mai important lucru de făcut este să nu intrăm în panică.

El a spus că infractorii cibernetici sunt foarte buni în a determina victimele să acționeze rapid. Mai multe, ei se folosesc de situații în care există „un risc iminent de vătămare”. Astfel de situații pot fi o răpire sau o nevoie urgentă de bani pentru a scăpa de necazuri.

„Infractorii cibernetici sunt foarte buni în a determina victimele să acționeze rapid și folosesc adesea situații în care există un risc iminent de vătămare”, a spus Simon Newman.

El a spus că trebuie să verificăm identitatea persoanei care ne sună. Există întotdeauna opțiunea să punem întrebări foarte specifice pe care doar persoana reală le-ar ști.

Stirea anterioara

Începe Târgul Meșterilor Populari Ediția a XVII-a la Botoșani

Stirea Urmatoare

Lucian Trufin „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.