Simona Halep depistată pozitiv la un test anti-doping: „E cel mai mare șoc din viața mea”

Simona Halep depistată pozitiv la un test anti-doping: „E cel mai mare șoc din viața mea”

Simona Halep, 31 de ani, locul 9 WTA, a fost depistată pozitiv la un test anti-doping. Simona Halep a fost prinsă dopată la ediția din acest an a turneului US Open, acolo unde a fost eliminată în primul tur. În organismul sportivei a fost găsită substanța roxadustat, un medicament anti-anemie.

Dubla câștigătoare de Grand Slam a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. 

„Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)”, a anunţat, vineri, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, citată de Reuters.

„Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)”, a precizat Agenția.

Halep: „E cel mai mare șoc din viața mea”

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. 

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. 

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a transmis Simona Halep pe Twitter.

Sursa: StirilePROTV

Stirea anterioara

Dacă îți schimbi adresa de domiciliu ești obligat să anunți oficial mutarea în 15 zile. Ce amenzi prevede proiectul legislativ dacă nu faci acest lucru

Stirea Urmatoare

Acțiune a polițiștilor din Dorohoi, pentru siguranța cetățenilor. Haine și țigarete Duty Free confiscate - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.