Schimbare radicală la RAPID. Ce anunţă noul patron

Schimbare radicală la RAPID. Ce anunţă noul patron

Viorel Moldovan, care negociază preluarea pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid, a declarat, marţi, că va fi greu să se bazeze doar pe potenţa sa financiară pentru a ţine gruparea giuleşteană, dar a menţionat că are în spate oameni de afaceri dispuşi să investească sume importante.

„Eu am o anumită potenţă financiară. Dar e greu să mă bazez pe ceea ce am eu când vorbim despre nevoile unui club ca Rapid. Rapid necesită foarte mulţi bani, necesită o implicare totală din punct de vedere financiar. Dar am în spatele meu oameni potenţi, oameni capabili să clădească un club puternic", a spus Moldovan.

Antrenorul celor de la Rapid a recunoscut că la începutul negocierilor cu actualul proprietar Adrian Zamfir credea că tranzacţia va fi mai uşor de realizat, însă a explicat că lucrurile sunt puţin mai complicate şi pentru că el insistă pentru realizarea unui audit financiar la club.

„Nu e uşor să preiei un club, mai ales Rapidul care se află într-o situaţie destul de delicată. Suntem pe un drum bun. Căutăm soluţii, avocaţii studiază actele atât din punct de vedere juridic, cât şi din punct de vedere financiar. Vom vedea ce se va întâmpla, unde vom ajunge. Eu credeam că este mai uşor, dar nu e chiar aşa. Însă se fac eforturi. Sunt în legătură permanentă cu actualul acţionar, căutăm soluţii împreună cu avocaţii şi sper ca în scurt timp, deşi e chiar foarte scurt timpul până la 28 martie, să găsim anumite soluţii. Însă cred eu că aceste negocieri se vor mai lungi pentru că este vorba şi de un audit pe care eu mi-l doresc foarte mult", a menţionat antrenorul.

Întrebat dacă îi va plăti lui Adrian Zamfir şi o sumă de bani sau tranzacţia implică doar preluarea datoriilor, Moldovan a răspuns: „Nu vreau să intru în detalii. Avocaţii se ocupă, iar la vremea respectivă, dacă se va face această tranzacţie, atunci le voi explica şi voi spune care au fost condiţiile".

Viorel Moldovan nu a luat încă nicio decizie privind cumpărarea clubului în situaţia în care planul de reorganizare din dosarul de insolvenţă nu va fi aprobat, vineri, de Tribunalul Bucureşti. "Rămâne de văzut. Eu sper însă să treacă, s-a muncit foarte mult şi sper să reuşim".

Tehnicianul se bucură de susţinerea suporterilor rapidişti în intenţia sa de achiziţionare a clubului.

„Am avut întâlniri cu suporterii, sunt în contact şi cu ei, normal. Şi ei sunt nerăbdători, dar sunt optimişti de când mi-am arătat disponibilitatea de a prelua acţiunile. Lucrurile nu sunt uşoare, sunt un pic complicate, dar sperăm să le rezolvăm", a afirmat antrenorul.

Moldovan susţine că şi-a neglijat familia de la începerea negocierilor cu Adrian Zamfir şi a precizat în glumă că speră ca "soţia să nu divorţeze".

„Aşa e Rapidul, îţi ocupă tot timpul, nu mai ai timp de nimeni şi de nimic. Sper să nu divorţeze soţia pentru că şi aşa am neglijat familia în ultimul timp. Dar avem un ţel, ne batem pentru ceva măcar", a menţionat Moldovan.

El a adăugat că unii dintre prietenii săi l-au numit "nebun" când au aflat că intenţionează să cumpere clubul. "Unii mă susţin, alţii spun că sunt nebun. Voi avea şi eu anumite probleme, dar ce să fac... Când îţi intră în sânge «vişiniul» e cam complicat să te mai dai la o parte. Sufăr şi eu alături de aceşti băieţi care până acum au realizat lucruri extraordinare. Mă zbat pentru ei, vreau ca totul să intre într-o linie dreaptă şi să îşi primească drepturile salariale şi să vină la antrenamente cu zâmbetul pe buze. Iar pentru asta merită efortul", a explicat acesta.

Antrenorul nu a dorit să dezvăluie dacă după preluarea clubului va continua şi la conducerea tehnică a echipei, însă a precizat că la Rapid va avea loc o "reorganizare totală".

„E clar că după va fi o reorganizare totală. Vor fi în organigramă oameni capabili din toate punctele de vedere. Îmi doresc enorm de mult să reuşesc pentru că nu vreau să văd jucătorii şi suporterii suferind. Vreau să îi văd fericiţi şi să văd Rapidul în Liga I cât mai repede. Mă intersează ca acest club, atât sportiv cât şi administrativ, să intre pe un făgaş normal. Este capital pentru noi să promovăm. Vrem să trecem aceste examene dificile din 28 (n.r. - termenul în dosarul de insolvenţă pentru aprobarea planului de reorganizare) şi 31 martie (n.r. - termenul limită pentru depunea dosarului în vederea obţinerii licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I) şi să obţinem actele necesare pentru a evolua acolo unde ne este locul", a declarat Moldovan.

În vârstă de 41 de ani, Viorel Moldovan ar putea deveni primul acţionar majoritar al unui club din România care a activat atât ca jucător, cât şi ca antrenor la aceeaşi grupare. Fostul atacant şi-a încheiat cariera de fotbalist în 2006 la Rapid, iar la începutul ediţiei 2013-2014 a Ligii a II-a a fost instalat în funcţia de antrenor principal al formaţiei giuleştene.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, declara agenţiei MEDIAFAX la 4 februarie că "este momentul ca altcineva să preia" gruparea giuleşteană. La începutul acestui an el a mai încercat vânzarea clubului către un grup de investitori, printre care se afla şi omul de afaceri Nicolae Sarcină, însă negocierile au eşuat. Adrian Zamfir, împreună cu partenerul său Nicolae Criestescu, a achiziţionat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acţionarul majoritar George Copos.

Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul Bucureşti din cauza contestaţiilor depuse de diverşi creditori. Următorul termen în dosarul de insolvenţă este 28 martie. Sursa: realitatea.net

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.