Rugby: România s-a calificat la Cupa Mondială din 2015

Rugby: România s-a calificat la Cupa Mondială din 2015

Naţionala de rugby a României a învins formaţia Spaniei cu scorul de 32-6 (13-3), sâmbătă, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, în Cupa Europeană a Naţiunilor 2014, şi şi-a asigurat prezenţa din punct de vedere matematic la Cupa Mondială de anul viitor, din Anglia, informează Agerpres.

Pentru România, care a obţinut o victorie cu punct bonus, Ionuţ Dumitru (54, 78) şi Vali Calafeteanu (66) au reuşit eseuri, la care s-a adăugat un eseu de penalitate (40+1), în timp ce Florin Vlaicu a marcat două lovituri de pedeapsă (7, 20) şi trei transformări (40+1, 55, 67). Charlie Malie a semnat punctele spaniolilor, din două lovituri de penalitate (22, 49).

„Stejarii'' au început destul de bine şi în minutul 7 au deschis scorul, Florin Vlaicu marcând dintr-o lovitură de pedeapsă. Acelaşi Vlaicu a majorat diferenţa (min. 20), 6-0, dar oaspeţii au revenit imediat, marcând şi ei dintr-o lovitură de penalitate, prin Charlie Malie (22). Prima repriză a fost una destul de dificilă pentru echipa noastră, care a reuşit, totuşi, să se desprindă în finalul său, graţie unui eseu de penalitate dictat de arbitrul olandez, după o serie de greşeli ale ibericilor. Vlaicu a reuşit transformarea şi scorul la pauză a fost de 13-3.

Debutul părţii secunde a fost favorabil oaspeţilor, care au redus din handicap prin acelaşi Malie (49), din lovitură de pedeapsă. ''Stejarii'' au fructificat apoi superioritatea pachetului de înaintare şi au reuşit două eseuri în urma unor pătrunderi rapide ale lui Ionuţ Dumitru (54) şi Vali Calafeteanu (66), ambele transformate de Vlaicu, astfel că România s-a desprins pe tabela de marcaj la un scor confortabil, 27-6. Dumitru a mai reuşit un eseu spectaculos în min. 78, iar scorul a devenit 32-6, Vlaicu ratând transformarea.

„Stejarii'' au câştigat primele trei meciuri din această ediţie a Cupei Europene a Naţiunilor, învingând Portugalia la Cluj cu 24-0, Rusia la Nebug cu 34-3 şi acum Spania la Cluj cu 32-6, şi se afla pe primul loc în grupă, cu 14 puncte, urmată de Georgia, 9 p (un joc mai puţin), Spania, 5 p, etc.

Următorul meci al echipei României va avea loc pe 8 martie, cu Belgia, la Constanţa.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

ISU Botoșani: Respectarea regulilor de prevenire a incendiilor

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.