Real Madrid îşi face şcoală de fotbal în România

Real Madrid îşi face şcoală de fotbal în România

Fundaţia Real Madrid a inaugurat, marţi, o şcoală socială de fotbal în Bucureşti, care are ca scop integrarea socială prin sport a 80 de copii cu risc de abandon şcolar, cu vârste între 7 şi 15 ani, din două instituţii de învăţământ aflate într-o zonă defavorizată a Sectorului 3. Şcoala Socială de Fotbal este constituită în România în parteneriat cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, Primăria Sectorului 3 şi Fundaţia Vodafone.

Cei 80 de copii beneficiază gratuit de două antrenamente săptămânal, sub îndrumarea a patru tehnicieni, pe terenul din cadrul Coplexului Sportiv Apollo. Supervizarea tehnică a proiectului este realizată de Renzo Rossi, fost antrenor la mai multe echipe din Liga I, care se implică voluntar în proiect.

„Fotbalul are o putere de atracţie foarte mare în rândul tinierilor şi de aceea este un instrument de integrare socială. Sportul şi valorile Real Madrid au fost până în prezent transmise unui număr de peste 40.000 de copii din toată lumea, iar proiectele trebuie extinse şi consolidate pentru a ajuta cât mai mulţi copii, tineri şi persoanele cele mai vulnerabile", a declarat directorul executiv al Fundaţiei Real Madrid, Julio Gonzales.

Fundaţia Real Madrid a deschis până în prezent peste 200 de şcoli de fotbal în 65 de ţări.

Contribuţia financiară a Primăriei Sectorului 3 în acest proiect este de 194.000 de lei, iar a Fundaţiei Vodafone de 20.000 de lei.

La inaugurarea Şcolii Sociale de Fotbal Bucureşti au participat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, directorul executiv al Fundaţiei Dezvoltarea Popoarelor, Călin Pop, reprezentantul Vodafone România, Georgiana Iliescu, directorul executiv al Fundaţiei Real Madrid, Julio Gonzalez, şi coordonatorul tehnic al proiectului, Renzo Rossi.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

O săptămână de legendă.... la Teatrul Vasilache

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.