Grupă accesibilă pentru România la Euro 2024. Tragere la sorți de bun augur pentru Iordănescu

Grupă accesibilă pentru România la Euro 2024. Tragere la sorți de bun augur pentru Iordănescu

După calificarea la Euro 2024 de pe primul loc în grupă, astăzi tricolorii și-au aflat adversarele de la campionatul european. „Sorții” au fost aparent prietenoși cu băieții lui Iordănescu, România evitând din urnele 3 și 4 adversari precum Olanda, Italia, Croația sau chiar Elveția. 

România a fost repartizată astăzi, la Hamburg, în grupa E, alături de Belgia (urna 1), Slovacia (urna 3) și câștigătoarea playoff-urilor de Nations League B, echipă decisă în urma unui turneu de tip semifinale-finală în disputele dintre Israel și Islanda pe de o parte și Bosnia și Herțegovina și Ukraina pe de altă parte. Favorită pe hârtie a acestui mini-turneu de calificare pare a fi Ucraina, care a fost la un pas de a lăsa Italia acasă în preliminarii.

Programul României la Euro:

17 iunie – România – câștigătoare playoff (Munchen)
22 iunie - Belgia – România (Koln)
26 iunie – Slovacia – România (Frankfurt)

De reținut este faptul că sistemul de 24 de echipe împărțite în șase grupe al Europeanului permite calificarea în optimi și de pe locul al treilea. Astfel, nu se califică doar primele două clasate din grupă, ci și patru din cele șase locuri trei, în funcție de rezultatele obținute, astfel încât șansele băieților noștri de a ieși din grupe sunt, cel puțin aparent, destul de mari. 

Sursa: DorohoiNews.ro

Stirea anterioara

Meteorologii au emis Cod galben de ceață pentru județul Botoșani

Stirea Urmatoare

PSD-iștii și-au depus candidaturile la Consiliul Județean. Vezi lista completă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.