Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Decizie șoc luată înainte de Jocurile Olimpice de iarnă

Decizie șoc luată înainte de Jocurile Olimpice de iarnă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sport

Autorităţile sportive chineze au anunţat luni suspendarea pe o perioadă de doi ani, pentru dopaj, a patinatoarei de viteză Shi Xiaoxuan, care nu va putea participa astfel la Jocurile Olimpice de iarnă programate luna viitoare la PyeongChang, informează AFP.

Excluderea patinoatoarei de 21 de ani din echipa naţională este "un semnal de alarmă" pentru sportivii chinezi, a avertizat Federaţia chineză de patinaj, scrie Agerpres.ro.

Shi Xiaoxuan a fost depistată pozitivă la clenbuterol, un anabolizant puternic, în data de 14 decembrie, conform unui comunicat al federaţiei, publicat pe site-ul oficial al Administraţiei generale pentru sport din China.

"Există lacune în campania noastră de educaţie împotriva dopajului şi vom lua mai multe măsuri şi responsabilităţi", adaugă Federaţia chineză de patinaj, precizând că Shi ar fi putut ingera în mod accidental substanţa interzisă, cu ocazia "unei cine neautorizate, în exterior".

Shi este a doua patinatoare de viteză din China suspendată pentru dopaj în ultimele săptămâni. Pe 13 decembrie, Agenţia antidoping din această ţară a anunţat suspendarea, pentru patru ani, a coechipierei acesteia Li Yanzhe, medaliată cu aur la 5.000 m cu ocazia Jocurilor Olimpice ale Tineretului ediţia 2016.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sport: Alte articole din Botosani