Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor,  din bugetul asigurarilor pentru somaj pe perioada vacantelor

Stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor, din bugetul asigurarilor pentru somaj pe perioada vacantelor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Readucem in atentia angajatorilor care incadreaza în munca elevi si studenti, pe perioada vacantelor, faptul ca pot beneficia, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de un stimulent financiar, lunar, egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca în vigoare, pentru fiecare elev si student angajat. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suport` de catre angajator din fonduri proprii.

Stimulentul financiar se acorda pe o perioada maxima de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic.

Beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti in baza:

* unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial;

* unui contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi.

Pentru acordarea stimulentului financiar lunar, angajatorii, din jude\ul Botosani, vor incheia cu A.J.O.F.M. Botosani, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor, o conventie (Anexa nr.1 la H.G.nr.726/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor).

Informatii suplimentare se pot obtine la sediul A.J.O.F.M. Botosani, din str. Colonel Tomoroveanu nr.2, et.I cam.124.  (DorohoiNews.ro)


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani