Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Liderul LSI, Liviu Axinte | :Această lege nu face altceva decât să ne readucă la salariile din 2007

Liderul LSI, Liviu Axinte | :Această lege nu face altceva decât să ne readucă la salariile din 2007

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Sindicaliştii din învăţământul local nu au stabilit încă dacă vor face luni proteste, atunci când guvernanţii îşi asumă răspunderea pe legea privind salarizarea profesorilor în 2011. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, a declarat că legea pe care Guvernul doreşte să o adopte nu este a salarizării profesorilor în 2011, ci este, de fapt, “legea privind blocarea profesorilor din Botoşani şi Suceava în 2011. Este o scuză jalnică că nu vor fi bani pentru majorările salariale ale profesorilor în 2012. Pentru orice nu sunt bani, în acelaşi timp vedem risipă a banului peste tot. Problema este ca această lege nu face altceva decât să ne readucă la salariile din 2007“, a precizat Axinte.

Reprezentanţii sindicatelor locale se aşteaptă ca această lege să intre în vigoare peste noapte, în cazul în care va fi adoptată, astfel încât profesorii botoşăneni să nu se bucure prea mult de majorările salariale obţinute în instanţă, scrie botosaninews.

Observăm că se doreşte o aplatizare a salarizării în învăţământ, atragerea salariilor cât mai jos. În niciun caz, acest lucru nu va conduce la creşterea calităţii în învăţământ. Cu atât mai mult, nu înţeleg poziţiile guvernanţilor care vorbesc că nu pot acorda 50% plus 15%. De unde sunt sumele astea…”, a adăugat Axinte.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani