Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cursuri de calificare la Camera Deputaţilor. Cât costă perfecţionarea unui „agent de curăţenie”

Cursuri de calificare la Camera Deputaţilor. Cât costă perfecţionarea unui „agent de curăţenie”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Camera Deputaţilor a alocat, în 2014, 90.000 de lei pentru cursuri de formare profesională pentru angajaţii săi, printre acestea numărându-se cursuri pentru agent de curăţenie, muzeograf, protecţia informaţiilor clasificate şi protocol şi etichetă în diplomaţie.

„Suma alocată a fost cheltuită preponderent pentru îndeplinirea obligaţiilor legale ale Camerei Deputaţilor în materie de obţinere de atestate, calificări, certificate, efectuarea de cursuri obligatorii şi alte cursuri necesare exercitării activităţii şi atribuţiilor serviciilor Camerei, însă cea mai mare parte din buget a fost alocată pentru calificarea îngrijitoarelor", potrivit unui raport prezentat, miercuri, în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, informează Mediafax.

Calificarea îngrijitoarelor a fost necesară pentru asimilarea funcţiei de îngrijitor cu cea de muncitor calificat. Astfel, 151 de îngrijitoare au urmat cursurile de calificare agent de curăţenie. Totodată, au fost organizate şi cursuri de muzeograf cu o durată de trei luni, dar şi de reatestare RAR, organizate de Registrul Auto Român, cursuri în domeniul financiar, contabilitate, protocol şi etichetă în diplomaţie, management public modern sau un curs Revisal.

La cursul de muzeograf a fost un singur participant şi a costat 2.400 de lei, la fel şi la cel de protocol şi etichetă în diplomaţie, care a costat 1.572 de lei. La cursul de dezvoltarea carierei în funcţia publică au fost 12 participanţi, iar la cel pentru protecţia informaţiilor clasificate au fost 204 participanţi. Cursul Revisal a avut patru patricipanţi şi a costat 2.182 lei.

Un număr de 285 de persoane au participat la cursuri, iar suma cheltuită a fost de 73.011 lei, reprezentând 81% din bugetul alocat de 90.000 de lei.

Pentru anul în curs, sunt programante cursuri de formare profesională în limita unui buget de 84.600 lei şi vor avea ca tematici activităţile legislative şi juridice, UE şi dreptul comunitar, management financiar, protecţia şi securitatea muncii, calificarea personalului pentru implementarea sistemului de control intern-managerial, autorizări în domeniul auto, calificare domeniu tehnic, comunicare, formare formatori, cursuri operare calculator, cursuri de engleză şi franceză.

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani