Bani de liceu 2020: Până când se pot depune cererile pentru bursele sociale

Bani de liceu 2020: Până când se pot depune cererile pentru bursele sociale

Cererile pentru Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu" se pot depune până pe 25 septembrie 2020. Condițiile sunt similare cu cele din anul precedent, iar tinerii care aplică pot primi 250 de lei pe lună pe parcursul întregului an școlar.

Actul normativ care stabilește criteriile de acordare este Hotărârea de Guvern 712/2018. Fiecare elev va primi lunar, pe toata durata cursurilor, suma de 250 lei lunar. Valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este de 500 lei/membru de familie în ultimele 3 luni înaintea depunerii cererii, potrivit edupedu.

Calendarul de desfășurare a Programului național de protecție socială "Bani de liceu"

Depunerea cererilor: 15 septembrie-25 septembrie
Efectuarea anchetelor sociale și evaluarea eligibilității cererilor depuse de către comisii – 26 septembrie-15 octombrie

Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat – 25 septembrie-16 octombrie
Afișarea pe internet a listei beneficiarilor – 17 octombrie
Depunerea contestațiilor – 18 octombrie-21 octombrie
Rezolvarea contestațiilor – 22 octombrie-25 octombrie

Criteriul principal pentru ca elevul să primească bursa socială este ca venitul brut lunar pe membru de familie realizat în lunile iunie 2020, iulie 2020 și august 2020 să nu fie mai mare de 500 lei/lună.

Documentele care atestă venitul sunt următoarele:
Adeverinţe de venit de la locul de muncă al părinţilor sau
Declaraţie pe proprie răspundere că nu au niciun venit, însoţită de adeverinţă de la primărie din care să rezulte suprafaţa de pământ deţinută sau lipsa ei – formular tipizat obţinut de la primărie.

Alte documente:
Copie după certificatele de naştere sau C.I./B.I. ale părinţilor şi fraţilor.
Adeverinţe din care să rezulte că fraţii/surorile sunt elevi/studenţi, eliberate de instituţiile de învăţământ unde studiază aceştia.
Copie a certificatului de deces al părintelui, pentru elevii orfani.
Adeverinţă din care să rezulte media generală a clasei a VIII-aşi numărul de absenţe nemotivate, eliberată de şcoala de provenienţă – numai pentru elevii din clasa a IX-a.
Copie după Certificatul de revoluţionar al părintelui, dacă este cazul.
Adeverinţa medicală a elevului– dacă este cazul, pentru bolile prevăzute de lege (informaţii suplimentare la secretariat).
Cerere tip (se poate descarca de aici).
Anchetă socială făcută de primărie.
Copie după C.I./B.I.al elevului care solicită bani de liceu.

Stirea anterioara

Sfaturi pentru persoanele cu păr gras

Stirea Urmatoare

Ambulanță implicată într-un accident rutier la Cătămărăști Deal

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.