2.000 de lei, ajutor pentru mame şi copii. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru acordarea banilor

2.000 de lei, ajutor pentru mame şi copii. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru acordarea banilor

Mamele ar putea primi un ajutor de 2.000 de lei pentru bebeluşi. Banii vin de la Uniunea Europeană şi sunt pentru produsele şi alimentele necesare mamei şi copilului după naştere.

Tichete de 2.000 de lei pentru proaspetele mămici
Măsura este în prezent în consultare publică şi le-ar putea aduce tinerelor mămici tichete sociale în valoare de 2.000 de lei.

Banii vor putea fi folosiţi exclusiv pentru medicamente şi produse necesare îngrijirii copilului şi mamei imediat după naştere, mai exact în primele trei luni.

Nu toate mamele vor primi aceşti bani, ci există anumite categorii care au fost trecute în această lege ce urmează să fie adoptată.

Condiţii pentru acordarea banilor
E vorba de mame din categorii cu risc, precum persoane cu dizabilităţi, victime ale unor calamităţi sau violenţei în familie, dar şi persoane vulnerabile - mamele care nu au o locuinţă sau primesc ajutor minim garantat de la primării.

Cei care au gândit proiectul spun că a fost făcut pentru primele trei luni de viaţă ale unui copil, pentru că atunci sunt cele mai mule cheltuieli într-o familie.

Stirea anterioara

Avertisment meteo! O furtună cu gheaţă loveşte România

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.