Zece antibiotice naturale aflate chiar la tine în bucătărie!

Zece antibiotice naturale aflate chiar la tine în bucătărie!

Inainte de a ne arunca banii pe tot felul de pilule, sa incercam sa-i venim in intampinare cu produse naturale care au rol de antibiotic, mai ales in boli comune precum infectii ale aparatului respirator.

Poate putini stim ca alimentele pe care le avem tot timpul in camara sau in casa, sunt puternice antibiotice cu proprietati antivirale naturale si care stimuleaza sistemul imunitar.

Acestea nu sunt leacuri-minune dar au rolul de a scurta zilele de boala sau de a slabi in intensitate simptomele bolii si constituie alternative la medicamentele alopate sau chiar doar le completeaza, fara a avea efecte secundare.
 
Pentru ca au un bogat continut de vitamine si minerale, aproape toate alimentele vegetale au proprietati antiinflamatoare.

Iata cateva dintre cele mai bune, aflate la indemana, chiar in camara noastra, de unde putem sa ne tratam natural.

Usturoi
Toti stim ca antibioticele au rolul de a trata bolile infectioase provocate de bacterii. Usturoiul a fost numit regale antibioticelor naturale: pe langa potasiu si germaniu, (foarte putine legume si fructe au germaniu) doua minerale indispensbile sanatatii noastre, usturoiul contine un compus organic numita alicina care distruge agentii patogeni si in plus, reduce tensiunea si scade nivelul de colesterol. In Egiptul antic usturoiul era folosit in tratarea bolilor infectioase datorita faptului ca are proprietati antimicrobiene. Sfat: daca vrei sa scapi de mirosul neplacut al usturoiului, mesteca patrunjel proaspat, bucatele de scortisoara sau bea niste lapte.

Ceai verde
Este un important antioxidant natural si un eficace antibacterian. Cercetatorii au descoperit ca bautul ceiului verde tripleaza eficacitatea antibioticelor fata de bacteriile rezistente la medicamentul respectiv. Taninul continut de ceaiul verde are un efect de calmare a inflamatiilor mucoaselor stomacului si intestinelor iar substantele amare regleaza activitatea bilei si a ficatului.

Miere
Mierea este un puternic antiviral care reuseste sa distruga sau sa elimine din organism chiar si microbi rezistenti de genul stafilococilor si este perfecta in gripa, raceala, dureri in gat sau in probleme digestive iar in combinatie cu scortisoara este chiar recomandata la micul dejun. Pe vremuri se folosea lapte caldut de capra amestecat cu miere, in tratarea “rosului in gat”, pentru actiunea calmanta, fiind si un leac foarte placut.

Ceapa
Din vechime, pentru raceala si dureri in gat s-a pastrat un remediu foarte eficient si pe care oricine poate sa-l faca. Asadar, ai nevoie de ceapa rosie si miere. Ceapa curatata de foi se taie in rondele si se asaza intr-un borcan, asa: un strat de rondele de ceapa, un strat de miere si se lasa la macerat 15 ore. Se va forma un sirop gustos, plin de vitamine si minerale, din care se ia cate-o lingurita, pentru calmarea tusei si a durerii in gat.

Patrunjel
Patrunjelul este cunoscut ca o planta aromatica si folosita pentru decorarea preparatelor culinare dar are un continut mare de substante terapeutice de real ajutor pentru sanatatea organismului. Pentru ca are proprietati antibacterice si antiinflamatorii patrunjelul este folosit in caz de inflamare a sistemului urinar si detoxifierea organismului iar pentru ca este un bun diuretic, ajuta in curele de slabire.

Sfat: Ca sa scapati pe termen lung de mirosul urat al gurii, se poate face gargara cu apa de la patrunjelul fiert impreuna cu cateva cuisoare.

Sfecla rosie
Sucul de sfecla rosie este cunoscut ca un adevarat antibiotic natural si ajuta la fortificarea sistemului imunitar prin detoxifierea sangelui, iar impreuna cu marul si morcovul, face adevarate minuni. Si frunzele de sfecla fierte cu patrunjel si usturoi, ajuta la curatarea toxinelor din rinichi prin marirea secretiei de urina.

Varza
Proprietatile curative ale verzei erau cunoscute inca din antichitate si grecii o numeau “leguma sacra”. Are actiune dezinfectanta si antibiotica asupra sistemului respirator in astm si bronsite, si analgezica si detoxifianta asupra sistemului digestiv.

Citrice
Citricele au foarte multe proprietati benefice, dar cea mai intrebuintata este lamaia. Cunoscuta ca un puternic antimicrobian pentru infectii, este antitumorala si fortifica sistemul imunitar fiind considerata o inepuizabila sursa de sanatate.

Scortisoara
Pentru aroma ei, ne-am obisnuit sa folosim scortisoara in prepararea dulciurilor dar are si proprietati antibiotice, antivirale, contribuind cu succes la calmarea tusei si a durerilor de gat in starile de raceala si gripa.

Rosii
Infectiile stomacului si intestinelor pot fi combatute cu banalele rosii, care contin un antibiotic natural numit tomatina iar datorita continutului mare de vitamina C ajuta la buna functionare a sistemului imunitar.

Sfat: pentru a beneficia la maximum de proprietatile lor terapeutice, fructele si legumele trebuie consumate cand este sezonul lor.

Stirea anterioara

„Rămân cu tine” o nouă emisiune la Antena 1 prezentată de Liviu Vârciu

Stirea Urmatoare

Cătălin Silegeanu: 5 ani de la nenorocirea Colectiv

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.