Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Virusul Zika este mai periculos decât s-a știut

Virusul Zika este mai periculos decât s-a știut

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Virusul Zika este "mai îngrijorător" decât se anticipase inițial, au afirmat luni mai mulți responsabili ai autorităților sanitare americane cerând cu vigoare Congresului să deblocheze fonduri suplimentare pentru cercetarea în acest domeniu al sănătății publice, informează agenția France Presse (AFP).

Administrația Obama a cerut în luna februarie Congresului, dominat de adversarii săi republicani, 1,9 miliarde de dolari pentru cercetarea consacrată creării unui vaccin și a unor medicamente antivirale împotriva actualei epidemii cu virus Zika, scrie Agerpres.ro

Transmisă prin înțepătura țânțarului Aedes aegypti, prezent în America Latină și Caraibe, epidemia cu virus Zika este responsabilă pentru multe cazuri de malformații congenitale la sugari, inclusiv microcefalie (malformații ale craniului) și boli neurologice rare la adulți.

„Trebuie să fim pregătiți. Tot ce am studiat în legătură cu acest virus pare să fie un pic mai tulburător decât ceea ce am crezut inițial", a declarat dr. Anne Schuchat, director adjunct al Centers for Disease Control and Prevention (CDC), la un briefing la Casa Albă.

„Vom continua să învățam în fiecare zi (despre virus). Și cele mai multe din ceea ce învățam nu sunt liniștitoare", a mai spus Schuchat.

Subliniind necesitatea de a elibera rapid fonduri, dr. Anthony Fauci, director al National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), a subliniat amploarea cercetărilor rămase de efectuat cu privire la "acest virus foarte ciudat".

„A trebuit să iau banii dedicați inițial altor cercetări, nu am putut aștepta", a spus specialistul, subliniind în același timp că este încă "insuficient". "Atunci când președintele a cerut 1,9 miliarde de dolari, avem nevoie de 1,9 miliarde", a insistat Anthony Fauci.

În arhipelagul american Puerto Rico, aflat într-o situație economică foarte dificilă, ar putea apare sute de mii de persoane infectate cu virusul Zika până la sfârșitul acestui an, potrivit oficialilor din domeniul sănătății din SUA, mai informează AFP. sursa: stiri.com.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani