Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Virusul West Nile a ajuns și în România. În ce oraș s-a conformat primul caz?

Virusul West Nile a ajuns și în România. În ce oraș s-a conformat primul caz?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile în acest sezon a fost consemnat la un bărbat din judeţul Galaţi, scrie realitateadegalati.net

Bărbatul infectat, în vârstă de peste 80 de ani, a primit diagnosticul în perioada de monitorizare 3 iunie – 18 iulie. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, acesta este primul caz de West Nile înregistrat în România în anul 2019.

Anul trecut, în judeţul Galaţi au fost confirmate opt îmbolnăviri cu West Nile, unul dintre pacienţi pierzându-şi viaţa din cauza complicaţiilor. Infecţia cu acest virus provoacă un tip de meningoencefalită.

Pentru a evita îmbolnăvirea, specialiştii recomandă populaţiei să evite pe cât posbil expunerea la ţânţari. Cele mai la îndemână măsuri sunt folosirea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor repelente împotriva ţânţarilor şi montarea plaselor de protecţie la ferestre. În acelaşi timp, se recomandă folosirea de substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei şi îndepărtarea recipientele de apă stătută şi a gunoiului menajer.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani