Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Trei lucruri pe care le spune mirosul corporal despre tine

Trei lucruri pe care le spune mirosul corporal despre tine

Cu toţii am fost în situaţia în care, după o zi caniculară în care am stat la birou, am transpirat din toţi porii. Mirosul corpului nu ţine doar de igienă. Studiile arată că fiecare dintre noi avem un parfum distinct.

Unii oameni de ştiinţă îl numesc amprentă a mirosului. După aceasta, câinii poliţişti găsesc criminalii care fug de oamenii legii, potrivit site-ului Yahoo Health.  Amprenta mirosului este şi explicaţia faptului că acelaşi parfum miroase diferit pe alte persoane, dar este şi un factor determinant al sănătăţii noastre.

Iată 3 lucruri pe care le spune mirosul specific al corpului sănătatea organismului tău:

Eşti un magnet de ţânţari. Dacă ai observat că pe perioada verii, insectele te ciupesc numai pe tine, amprenta personală a mirosului este de vină.

Stresul te face să transpiri, dar totodată îţi schimbă mirosul corpului. Oamenii nu îşi vor da seama, dar dacă ai un căţel, acesta va simţi imediat schimbarea. Animalele care au nasuri sensibile simt mirosul emanat din cauza stresului şi a fricii.

Dacă suferi de o boală, mirosul corpului se va schimba. Numeroase studii au demonstrat că anumite animale pot detecta afecţiuni precum cancerul, după miros.  Se pare că şi diabetul îţi schimbă felul în care miroşi, însă doar câinii şi alte animale care au nasul sensibil pot detecta astfel de schimbări. sursa: click.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani