Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Studiu: Fracturile se vindecă mai greu cu şase săptămâni la persoanele care fumează

Studiu: Fracturile se vindecă mai greu cu şase săptămâni la persoanele care fumează

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Fumatul, ale cărui consecinţe negative asupra inimii şi plămânilor sunt cunoscute de multă vreme, prezintă şi dezavantajul de a întârzia reconstrucţia ţesuturilor osoase şi de a creşte riscul de apariţie a complicaţiilor. Studiul a fost realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Pennsylvania, informează lefigaro.fr.

Astfel, procesul de vindecare a unei tibii fracturate durează în medie cu şase săptămâni mai mult la persoanele fumătoare decât la persoanele nefumătoare, au dezvăluit medicii americani, la congresul anual organizat de Academia americană de chirurgie ortopedică, la sfârşitul lunii martie.

Oamenii de ştiinţă au analizat 20 de studii realizate pe 6.480 de pacienţi, dintre care 1.457 erau fumători. Cu toţii au fost trataţi de diverse fracturi (tibie, femur, şold, gleznă, humerus), cu ajutorul unor tehnici diferite (fixator extern, fixator intern de tip şurub, placă sau cui) care puteau fi combinate.

Vindecarea totală a unei fracturi la un nefumător durează în medie 24,1 săptămâni, iar la fumători durează cu şase săptămâni mai mult. În cazurile speciale de fractură de tibie, diferenţa este şi mai mare: 25,1 săptămâni la nefumători şi cu şapte săptămâni mai mult la fumători. Integral pe mediafax.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani