Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Semne că îți lipsesc vitamine importante din corp

Semne că îți lipsesc vitamine importante din corp

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Ştim deja că starea permanentă de oboseală este un prim simptom, însă mai există şi alte semne care dau de înţeles că îți lipsesc vitamine importante din corp.

Există anumite semnale pe care corpul ţi le transmite şi de care trebuie să ţii cont. Iată care sunt acestea şi ce trebuie să faci pentru a rezolva problema:

1. Te dor muşchii
Dacă ai remarcat acest simptom şi nu are legătură cu sportul, atunci este posibil să ai o lipsă de vitamina D, după cum susţin specialiştii, citaţi de publicaţia lifehack.org. Chiar dacă această carenţă este foarte dificil de depistat, deoarece nu dă semnale clare, este recomandat să verifici nivelul vitaminei D în corp dacă te dor toţi muşchii şi ai des probleme cu oasele şi dantura.
Între timp cele mai bune alimente pe care trebuie să le incluzi în dietă sunt: lactatele îmbogăţite cu vitamina D, somon, ton, hering, macrou, ulei din ficat de cod, ciuperci, ouă, ficat de vită.

2. Îţi simţi picioarele amorţite
Senzaţia de amorţeală resimţită la nivelul picioarelor, asociată cu dificultăţi la mers (pierderea echilibrului şi starea de oboseală care apare rapid) poate să semnaleze un deficit al vitaminei B12 în corp.
Aceasta este o vitamină esenţială pentru sistemul nervos, iar o lipsă a ei împiedică creierul să transmită semnalele aşa cum trebuie.  Este important să incluzi în alimentaţia ta: carne, lactate, ouă, peşte, lapte vegetal, ficat, bere, scoici.

3. Ai probleme cu vederea când e întuneric
Dacă ai constatat că problemele cu vederea sunt mai accentuate când este întuneric afară este posibil să suferi de o lipsă a vitaminei A. Ea este esenţială pentru sănătatea ochilor, prevenind apariţia unor afecţiuni oculare grave, cum ar fi degenerescenţa maculară. Trebuie să incluzi în alimentaţie: legume cu frunze verzi, morcovi, mango, dovleac, cartofi dulci, ouă.

4. Reacţionezi mai greu la orice
Dacă ai constatat că reflexele tale sunt mult mai lente este posibil să nu fie vorba doar despre neîndemânare, ci să fie de vină o lipsă a vitaminei E din corp. Este la fel de importantă pentru sistemul nervos precum vitamina B12, de aceea dacă ai constatat această problemă trebuie să mănânci: germeni de grâu, ouă, organe, nuci, seminţe şi avocado.

5. Rănile se vindecă greu
Dacă te-ai tăiat sau te-ai zgâriat, însă ai constatat că durează foarte mult până se vindecă locul este posibil să ai o lipsă de vitamina C în corp. Această vitamină este esenţială pentru regenerarea celulelor. Ca să te asiguri că ai un aport însemnat de vitamina C trebuie să incluzi în alimentaţie citrice, pătrunjel verde, spanac, rucola, ardei, rodie şi cătină.

6. Nu ai chef de nimic şi eşti frecvent tristă
Chiar dacă se întâmplă să avem şi zile proaste nu trebuie să te îngrijorezi decât atunci când această stare persistă şi se adânceşte. O lipsă a vitaminei B1 poate să stea la baza acestor simptome cu care te confrunţi mai des. Atunci când nivelul vitaminei B1 este foarte scăzut, sistemul nervos nu funcţionează cum trebuie şi pot să-şi facă apariţia aceste stări de depresie. În special persoanele care consumă cantităţi mari de alcool, precum şi cele care suferă de boala Crohn şi de anorexie sunt predispuse unei carenţe de vitamina B1. Ca să furnizezi corpului această vitamină trebuie să mănânci organe de animale, mazăre, fasole, linte şi germeni de grâu.

7. Ai probleme cu respiraţia urât mirositoare
Halena sau respiraţia urât mirositoare poate să apară atunci când din corp lipseşte vitamina B3, deoarece această carenţă determină o încetinire a funcţiilor ficatului. Prin urmare, digestia nu se realizează corect şi favorizează apariţia halenei. Ca să furnizezi corpului această vitamină, ai grijă să incluzi în alimentaţie organele animale, peştele gras, seminţele de floarea-soarelui crude, arahide crude, piept de curcan şi sfeclă roşie. Sursa: eva.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani