Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
O tânără din Botoșani a devenit mămică după ce sarcina i s-a dezvoltat în abdomen

O tânără din Botoșani a devenit mămică după ce sarcina i s-a dezvoltat în abdomen

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Caz unic si deosebit la Sectia de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Judetean. Medicii au operat o mămică a cărei sarcină s-a dezvoltat  în abdomen. Femeia, in varsta de 25 de ani,  era la prima sarcina, iar pe perioada acesteia nu a fost la niciun control medical. A ajuns pe mana medicilor in momentul in care i-a venit sorocul.  In urma unui control amanuntit, medicii au constatat că fătul nu se afla în uterul femeii ci se dezvoltase în abdomenul acesteia, printre organe. Este primul caz de acest gen la Maternitatea Botosani.

„Sarcina era dezvoltata pe un uter patologic. La un moment dat cavitatea uterina a cedat si a ramas numai sacul ovular, numai membranele, lichidul si copilutul, care s-a dezvoltat in abdomen. Surpriza a fost la operatie, atunci cand s-au vazut membranele, nu mai era utern, nimic. Copilutul plutea in lichid“, a declarat medicul Gina Puflea,  coordonatorul Sectiei de Obstetrica si Ginecologie, citată de botosaninews.

Copilul  s-a nascut de  2,8 kg si este perfect sanatos, la fel si mama. Medicii spun ca astfel de cazuri sunt extrem de rare.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani