Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
O nouă super-bacterie, extrem de rezistentă, se dezvoltă hrănită de zahăr

O nouă super-bacterie, extrem de rezistentă, se dezvoltă hrănită de zahăr

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Expertii americani avertizeaza ca apare o noua super-bacterie, extrem de rezistenta, hranita de dieta bogata in zahar, specifica mai ales americanilor, dar occidentalilor in general.

Este vorba despre o bacterie care cauzeaza diareea, Clostridium difficile, arata LiveScience. Aceasta poate fi luata usor de la baie, dar se poate gasi, practic, pe orice fel de suprafata, pentru ca sunt destui oameni cu o igiena precara sau necorespunzatoare.

Deja aceasta a inceput sa devina rezistenta la dezinfectantii folositi in spitale, a explicat coordonatorul studiului, Nitin Kumar.

Aceasta e mai cu seama periculoasa pentru oamenii care iau antibiotice, pentru ca acestea extermina bacteriile sanatoase aflate in mod normal in organismul uman, iar el nu mai poate lupta cu infectia, a explicat specialistul.

Nu e neobisnuit pentru o bacterie sa evolueze, dar de aceasta data se vede cum se transforma nu in unul, ci in doua organisme separate. Si vedem inclusiv factorii care duc la aceasta evolutie (in acest caz zaharul), a mai explicat coordonatorul studiului.

In cadrul studiului, au fost identificate bacterii evoluate plecand de la C. difficile in 70% dintre mostrele recoltate din spitale. Soarecii sanatosi au fost expusi la acestea si s-a observat ca cei care aveau o dieta bogata in zahar reprezentau o gazda perfecta pentru bacterie, care a prosperat, infectandu-i.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani