Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Momente din zi în care este bine să bei apă

Momente din zi în care este bine să bei apă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Nu contează doar câtă apă bei într-o zi, ci şi când o bei. Medicii şi nutriţioniştii susţin că sunt anumite momente în care organismul nostru are nevoie de hidratare, iar dacă atunci consumi un pahar de apă, efectul ei benefic în organism este potenţat.

1. Imediat după trezire
Un pahar sau două de apă ajută organismul să se „trezească” şi el la viaţă, activează organele şi stimulează metabolismul. În plus, dacă adaugi în ea puţin suc de lămâie proaspăt stors, vei stimula curăţarea sistemului digestiv de toxinele formate peste noapte. Apa cu lămâie este un diuretic natural şi cel mai bun alcalinizat dintre toate alimentele alcaline din lume.

2. Înainte de culcare
Au nevoie de hidratare în special cei cu probleme cardiace, pentru a preveni atacul de cord şi atacul cerebral. Pe de altă parte, prea multă apă consumată înainte de culcare îţi poate strica somnul din cauză că vei avea nevoie la baie.

3. Înainte de baie
Tot persoanele cu probleme cardiace e bine să se hidrateze înainte de a supune corpul variaţiilor de temperatură. În felul acesta, menţin ritmul cardiac la nivel sănătos.

4. Când ţi-e puţin foame
Lichidul consumat umple stomacul, calmează aciditatea cauzată de foame. În plus, nutriţioniştii spun că, de cele mai multe ori, confundăm foamea cu setea. Spunem că am mânca ceva când, de fapt, pofta s-ar potoli foarte uşor cu un pahar cu apă. Trucul e util celor care sunt la cură de slăbire.

5. Cu o jumătate de oră înainte de masă
Câteva înghiţituri sunt binevenite deoarece ajută digestia, păcălesc foamea şi te ajută să nu mănânci prea mult.

6. Înainte şi după sală
E important să te hidratezi când faci sport. Apa previne febra musculară, îţi dă energie şi ajută la reglarea nivelului fluidelor din corp. E bine să bei 300 ml apă înainte de antrenament şi câte puţin în timpul desfăşurării acestuia.

7. Când te simţi slăbit, fără energie
Un pahar de apă te va revigora şi te va ajuta să te concentrezi mai bine. sursa: Stiri din Sanatate


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani