Iei antibiotice? Ar trebui să eviţi aceste alimente

Iei antibiotice? Ar trebui să eviţi aceste alimente

Grepfrutul, sarea, laptele şi alcoolul pot perturba acţiunea medicamentelor cu efect antimicrobian. Substanţele conţinute de unele alimente sau de unele băuturi modifică pH-ul la nivel gastrointestinal, ceea ce influenţează gradul de absorbţie a antibioticelor.

Grepfrutul interacţionează cu peste 200 de medicamente, printre care şi cu antibioticele, avertizează specialiştii. De aceea, se recomandă ca acest fruct să fie evitat în orice tip de tratament medicamentos. Un alt produs care trebuie evitat atunci când luăm orice tip de medicaţie şi mai ales antibiotice este alcoolul, scrie ziarulring.ro.

Acesta practic anihilează efectul medicamentelor. În plus, unele antibiotice, de tipul eritromicinei sau penicilinei, luate cu alcool, pot duce la reacţii secundare severe, precum tulburări gastrointestinale, diaree, stomatită şi pierderea apetitului.

În plus, aceste medicamente cresc efectul sedativ al alcoolului, ceea ce înseamnă că se ajunge la starea de beţie foarte repede.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Noi schimbări în cazul Cardului de Sănătate! Ce trebuie să știe românii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.