Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Iată de ce să consumi mai des banane!

Iată de ce să consumi mai des banane!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Sunt dulci și delicioase și le alegem de fiecare dată când sărim peste micul dejun și nu mai avem timp să mâncăm. Iată câteva beneficii pentru care trebuie să consumi mai des aceste fructe.

Reduc tensiunea arterială
Studiile au arătat că un consum de cel puțin 3 banane pe zi reduce în mod semnificativ tensiunea arterială. O banană mijlocie are aproximativ 422 mg de potasiu și aprope deloc sodiu. Nivelul crescut de potasiu față de cel al sodiului ajută la neutralizarea presiunii sângelui în artere, având efecte pozitive asupra aparatului circulator.

Îmbunătățesc digestia
Au un conținut ridicat de fibre solubile cât si insolubile, ce reglează viteza de digestie, încetinind ritmul.

Luptă cu anemia
Bogate în fier, consumând banane vei stimula producerea de hemoglobine în sânge și vei lupta împotriva anemiei. Această afecțiune se produce atunci când numărul de celule roșii din sânge este la un nivel foarte scăzut, având consecințe precum oboseala cronică și dificultăți de respirație. Mai mult, vitamina B6 din fructe reglează glucoza din sânge, ajutând bolnavii anemici.

Sunt bogate în vitamina C
Când te gândești la vitamina C, portocalele și căpșunile ar putea fi primele fructe care îți vin în minte. Însă o porție de banane oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina C, un puternic antioxidant care neutralizează radicalii liberi din organism. Vitamina C menține vasele de sânge sănătoase și produce colagenul necesar pentru mușchi, oase și țesuturi.

Ajută la dezvoltarea celulelor sănătoase
Au un conținut ridicat de vitamina B6 (20 % din aportul zilnic necesar pentru un adult). Această vitamină susține organismul să producă insulină, hemoglobine și aminoacizi necesari pentru crearea celulelor sănătoase. De asemenea, produce anticorpi pentru lupta cu infecțiile și virușii. Poate ar trebui să spunem ”O banană pe zi, ține doctorul departe.”

Etichete: , , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani