Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De ce apar crampele musculare (cârcei)

De ce apar crampele musculare (cârcei)

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Crampele musculare sau, mai popular, cârceii, apar în urma unui efort fizic prea mare şi brusc, sau în urma unei stări de oboseală cronică. Durează doar câteva secunde, care ţie ţi se pot părea minute bune. În afară de neplăcerea creată, nu pun alte probleme, însă pot semnala unele lipsuri în organism.

Cu toţii ştim ce înseamnă un cârcel. Apare în timpul unei activităţi fizice, în zona spatelui şi a gâtului, sau a picioarelor, gambelor, coapselor. Deshidratarea, stresul, efortul sunt principalele cauze. De asemenea, purtarea tocurilor, statul îndelung pe scaun, picior peste picior, favorizează apariţia crampelor musculare.

Cârceii nu pun probleme, ci doar le semnalează. Ei sunt un semnal de alarmă că organismul tău are un deficit de minerale – potasiu, sodiu, vitamina D3 şi în special calciu, explică Alexandru Marcu, antrenor de fitness, instructor de aerobic şi manager personal training. „Aceste contracţii, blocări musculare, sunt date de un deficit de calciu. Ca să previi apariţia lor, trebuie să-ţi asiguri doza de calciu (consumând lactate, ouă, oleaginoase etc.). Este recomandat, de asemenea, să mergi pe o dietă alcalină, formată din fructe şi legume proaspete, şi mai puţin pe una acidă (pe bază de carne). Asta deoarece organismul nostru consumă calciul ca să reducă aciditatea, de aici apărând deficitul. Sănătos este ca meniul tău să fie 70% alcalin şi 30% acid”, spune specialistul.

Deşi nu reprezintă o afecţiune gravă, cârceii pot fi periculoşi dacă apar în momente nepotrivite, spre exemplu când înoţi sau eşti la volan. Dacă te confrunţi frecvent cu această problemă, mergi la medic pentru un set de analize şi vezi ce minerale îţi lipsesc din organism. sursa: click.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani