Cum să scapi de burtă. Cel mai important sfat de la nutriționistul Mihaela Bilic

Cum să scapi de burtă. Cel mai important sfat de la nutriționistul Mihaela Bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic a dat un sfat extrem de important pentru toți cei care vor să scape de grăsimea de pe abdomen. Dacă te-ai confruntat cu kilogramele în plus, cu siguranță ai avut de-a face cu surplusul de grăsime din zona abdomenului, care nu a vrut să dispară cu nicio dietă.

Ei bine, nutriționistul Mihaela Bilic îți vine în ajutor cu o listă cu strategii pe care ar trebui să le adopți pentru a scăpa de burtă.

Pentru început, ar trebui obligatoriu să iei trei mese principale pe zi.

„Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara”, a declarat medicul nutriționist.

Potrivit medicului nutriționist, o zi în care nu ai avut cele trei mese principale este o zi în care nu ai slăbit, iar caloriile sunt asimilate mai repede.

De altfel, medicul Mihaela Bilic recomandă evitarea mâncărurilor tradiționale, care au multă grăsime sau carne tocată.

Printre „mâncărurile grele” se numără șnițelele, chiftelele, carnea la grătar sau smântâna.

Tot de evitat sunt și alimentele cu densitate calorică mare, cum ar fi mezelurile, margarina sau fastfood-ul. Acestea pot fi înlocuite cu produse care au o densitate calorică mică și un volum mare, cum ar fi lapte, pește, iaurt sau carne slabă.

Redu cu 30% cantitatea de mâncare la fiecare masă
Mănâncă mai puțin cu 30%. Medicul nutriționist Mihaela Bilic demontează miturile conform cărora este obligatoriu să ai trei feluri de mâncare la o masă. Nutriționistul spune că două feluri de mâncare sunt de ajuns, iar unul dintre cele două feluri ar trebui să fie ciorba.

Un alt truc pe care ar trebui să îl știi este renunțarea la zahăr, deoarece conține prea multe calorii, fără vreun aport de nutrienți.

„Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge determină o secreţie crescută de insulină, hormon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abdomenului”, a declarat nutriționistul Mihaela Bilic.

Însă, dacă după masă simți neapărat nevoia de a mânca și un desert, poți alege fructele.

Pe lângă zahăr, din alimentația ta ar trebui eliminat și alcoolul. Atunci când vrei să slăbești, berea nu îți este cel mai bun prieten, ba chiar îți poate fi inamic. Alcoolul transformă caloriile alimentare în țesut adipos.

Renunță la carbohidrați după ora 18:00
Orezul, fructele, pâinea, pastele sau cartofii nu ar trebui să fie consumate după ora 18, deci nici la cină.

După ora 6 seara, metabolismul este încetinit, iar glucidele se transformă automat în grăsime.

La cină se recomandă carnea de orice fel, în combinație cu legumele.

Stirea anterioara

Adevărul despre Cristina Țopescu. De ce a murit, de fapt, jurnalista

Stirea Urmatoare

Sânzienele sau Drăgaica: Ritualuri și tradiţii pentru noaptea în care „se deschid porţile cerului”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.