Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum poţi da legal şpagă la medic: cele trei condiţii

Cum poţi da legal şpagă la medic: cele trei condiţii

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Şpăgile date de pacienţi medicilor, asistenţilor medicali şi celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar vor fi considerate legale dacă îndeplinesc cumulat trei condiţii, enumerate pe premierul Victor Ponta: conform premierului. „Șpaga să nu fie conditionată de medic sau asistentă, să nu fie la inceputul actului medical, ci la sfârșit, și să fie declarată”.

Victor Ponta a anunţat, marţi, la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămâna viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie. Ponta a precizat că, pentru şedinţa de Guvern din 26 august, se vor pregăti atât OUG privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

„Putem de la 1 octombrie să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical", a spus Ponta, precizând că vor beneficia de aceste majorări aproximativ 181.000 de persoane în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autoriăţilor publice locale şi peste 13.000 de persoane din ministerele care au reţea proprie de sănătate. Premierul a mai spus că impactul bugetar anual al acestor majorări salariale este în jurul sumei de 1 miliard 700 milioane lei. Ponta a menţionat că, pentru anul acesta, fondurile necesare sunt asigurate. Integral pe cotidianul.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani