Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vezi ce primar a fost sancţionat după ce a spus că Iohannis are „mutră de nazist”

Vezi ce primar a fost sancţionat după ce a spus că Iohannis are „mutră de nazist”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Conform Hotararii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, nr. 211/29.04.2015, emisa in urma sesizarii FDGR şi ACL din timpul campaniei electorale pentru Alegerea Presedintelui Romaniei, primarul PSD de Satu Mare, COICA COSTEL DOREL, a fost sancţionat pentru afirmatii discriminatorii, care duc la instigare la ura, se arată într-un comunicat de presă al TNL Satu Mare, scrie buletindecarei.ro.

Primarul din Satu Mare, Costel Dorel Coica, a fost sancţionat de CNCD pentru "afirmaţii discriminatorii, care duc la instigare la ură", după ce acesta a spus, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, că Klaus Iohannis are "mutră de nazist".

Sesizarea la CNCD a vizat afirmatia facuta intr-o emisiune televizata de catre primar la adresa lui Klaus Iohannis, potrivit căreia acesta are „mutra de nazist''.

„Afirmatia facuta cu scopul vadit de a trezi antipatii electorale, a fost cu atat mai grava ca cat ea venea din partea reprezentantului unei comunitati multietnice, Primarul municipiului Satu Mare. Domnul Coica Costel Dorel n-a ezitat sa-si jigneasca concetatenii de etnie germana, doar ca sa mai smulga cateva voturi pentru candidatul PSD, Victor Ponta.

A fost unul din motivele demersului nostru, pentru ca un astfel de fapt reprobabil, nu trebuia sa ramana nesanctionat. Reprezentantii autoritatilor trebuie sa fie un model de comportament, iar mesajele pe care le transmit nu trebuie sa aduca prejudicii reputatiei comunitatii locale si implicit Romaniei, ca stat european", se arată în comunicat.

În motivarea deciziei, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a considerat ca "astfel de afirmatii, facute la acest nivel, sunt foarte periculoase. Respectul si toleranta pentru persoane care nu sunt de aceeasi etnie, religie sau au alte afinitati politice, trebuie sa faca parte din educatia fiecarui om politic modern, iar derapajele de orice fel trebuie sanctionate drastic."

„Conform aceleiasi hotarari, CNCD ii recomanda domnului primar al Municipiului Satu Mare "sa-si revizuiasca limbajul folosit in interventiile publice, in vederea respectarii legislatiei in vigoare” si dispune, de asemenea „obligarea domnului Coica Costel Dorel sa publice in mass-media un rezumat al prezentei hotarari de constatare, conform art.26, alin.2,din O.G.137/2000, privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificarile si completarile ulterioare.'

Nu stim in ce masura avertismentul si dispozitiile CNCD vor modifica comportamentul primarului Dorel Coica. Cert este ca atitudinea acestuia continua sa dezbine si sa invrajbeasca : romanii cu ungurii, bugetarii cu antreprenorii, municipiul cu judetul. Atata timp cat sunt manipulati si angrenati de catre politicienii puterii in false probleme, satmarenii uita de ce orasul lor este in coada tuturor sondajelor, iar alesii lor, personaje de scandaluri", mai susţine sursa citată. Sursa: romaniatv.net

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani