Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Senatorul Doina Federovici alături de copiii de la Școala Gimnazială Nr.1 Răchiți - FOTO

Senatorul Doina Federovici alături de copiii de la Școala Gimnazială Nr.1 Răchiți - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

În urmă cu jumătate de an, în noaptea de 4 decembrie 2014, un incendiu puternic a afectat Școala Gimnazială nr. 1 Răchiți. Toate eforturile pompierilor au fost zadarnice, școala fiind distrusă în întregime. Răspunzând solicitărilor venite din partea autorităților locale și a parlamentarilor PSD de Botoșani, Ministerul Dezvoltării a suportat costul lucrărilor de refacere a școlii.

 
Acum, Scoala Gimnazială nr. 1 Răchiți este una la standarde moderne, dotată inclusiv cu sistem de alarmă în caz de incendiu.  Cum focul a distrus complet și biblioteca, conducerea școlii a demarat proiectul “Carte, cinste cui te-a scris și celui ce te dăruiește”, menit să refacă bilbioteca pierdută în incendiu.
 
Răspunzând apelului cadrelor didactice, senatorul Doina Federovici a demarat o acțiune de colectare de carte pentru a putea reface fosta bibliotecă care adăpostea nu mai puțin de 4000 de volume.
 
„Cu toate că societatea actuală este una a tehnologiei iar un calculator conectat la internet rezolvă problema căutării de informații, ce poate fi mai frumos și mai apreciat decât să poți ține în mână și să răsfoiești cărți care au o istorie și care sunt trecute prin viață și ani? Am răspuns inițiativei cadrelor didactice care au demarat acest frumos proiect de suflet <carte, cinste="" cui="" te-a="" scris="" și="" celui="" ce="" te="" dăruiește="">și, venind și în întâmpinarea zilei de 1 iunie, am donat bibliotecii complet refăcute aproximativ 1000 de volume, cărți care fac parte din bibliografia școlară, dicționare și atlase.  Mă bucur că astfel pot aduce un zâmbet pe chipul copiilor acestei școli, pentru că noua bibliotecă va contribui într-o mare măsura la formarea lor”, a declarat senatorul Doina Federovici.
 
Inaugurarea noii școli va avea loc pe data de 5 iunie 2015, iar cărților donate de senatorul Doina Federovici sunt așteptate să li se alăturile altele, donate de oameni de bine, pentru care primează dragostea pentru cultură și binele copiilor.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani