Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
OFSD Botoșani transmite vârstnicilor cele mai dragi gânduri, pline de căldură sufletească

OFSD Botoșani transmite vârstnicilor cele mai dragi gânduri, pline de căldură sufletească

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Cu fiecare zi suntem cu toţii mai în vârstă şi sperăm mai înţelepţi. Pentru dumneavoastră, vârstnicii, această unitate de masură a vremelniciei este mai grea. Mai încărcată de amintiri, de neputinţe, de boli, de singurătate. Dar aşa cum toamna nu e doar încheierea exuberanţei estivale, ci şi răstimpul roadelor, tot astfel, vârsta senectuţii nu socoteşte doar ce-a risipit, ce-a mai rămas, ci şi ce a adunat. Tocmai de aceea, ziua de 1 octombrie a fost declarată de ONU "Ziua internaţională a persoanelor vârstnice", pentru a ne sensibiliza asupra condiţiei respectabile şi vulnerabile a acestor persoane, pentru a ne manifesta solidaritatea cu domniile lor, mai ales în aceste vremuri încercate.

Această zi are ca scop, nu numai aprecierea persoanelor vârstnice, dar şi aducerea în prim-planul preocupărilor autorităţilor statului şi al opiniei publice a problemelor vârstnicilor - deloc uşoare şi deloc puţine - care le fac viaţa grea.

Pentru guvernul PDL este mai mult decât o datorie să se gândească la pensionari, să le ofere un trai decent. Însă vârstnicii, seniorii reprezintă în prezent o categorie marginalizată. Foarte mulţi dintre aceştia trăiesc într-o nemeritată şi umilitoare sărăcie. Toate măsurile implementate de acest guvern iresponsabil, nu au făcut decât să aducă în pragul disperării această categorie de populaţie.

Nu a rămas decât speranţa că înţelepciunea dumneavoatră vă va ajuta să depăşiţi această perioadă în care sărăcia este starea normală a dumneavoastră, umilirea este cuvântul corect cu care sunteţi trataţi după ce  v-aţi făcut datoria  timp de 40 sau 45 de ani faţă de ţară şi de generaţia actuală. Pentru a nu trece neobservată această frumoasă zi, Femeile Social Democrate împreună cu domnul preşedinte Gheorghe Marcu şi domnul Secretar Executiv Gheorghe Vâzdoagă, au fost alături de pensionarii din municipiul Botoşani, le-au oferit flori, dulciuri, arătându-le respectul de care se bucură, dar şi consideraţia pentru puterea cu care, în fiecare zi, o iau de la capăt.

Cu tot respectul cuvenit, daţi-ne voie să vă transmitem cele mai dragi gânduri, pline de căldură sufletească, iar grijile şi necazurile pe care le aveţi să nu vă umbrească viaţa pe care o meritaţi să o trăiţi decent după atâta muncă şi trudă depusă în slujba noastră, a tuturor.

La mulţi ani!

Organizaţia Femeilor Social Democrate Botoşani

Preşedinte DOINA ELENA FEDEROVICI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani