Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Femeile liberale militează pentru garantarea șansei de a candida atât a bărbaților cât și a femeilor

Femeile liberale militează pentru garantarea șansei de a candida atât a bărbaților cât și a femeilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Femeile ar putea fi, în sfârșit, reprezentative în administrația locală și centrală, dacă parlamentarii vor înțelege necesitatea implicării acestora în politică la un nivel mult mai ridicat decât pînă în prezent. Aleșii au la dispoziție, spre dezbatere, pachetul de legi depus de deputatul PNL Andreea Paul, prin care se dorește introducerea cotelor de gen. În acest mod, România s-ar alinia țărilor europene care au legiferat demult cotele de gen la niveluri între 30% și 50%.

Organizația Județeană a Femeilor Liberale Botoșani militează pentru garantarea șansei reale de a candida, atât domnilor cât și doamnelor, la alegerile locale și parlamentare, iar acest lucru poate fi posibil doar prin susținerea demersurilor legislative întreprinse de ani de zile, însă neconcretizate până acum. OFL consideră, în virtutea nevoii de a evolua și de a schimba în bine clasa politică, că este obligatorie acceptarea de către actualii aleși a creșterii numărului de femei în spațiul decizional public.

Femeile liberale sunt convinse că, prin eforturile susținute și argumentele solide ce stau la baza promovării acestor proiecte de lege, se va îmbunătăți reprezentarea politicii de gen în România. Așadar, legiferarea unei cote de minim 30% pentru femei pe listele electorale ar reprezenta un câștig imens pentru calitatea clasei politice.

Pachetul de legi depus în Parlament pentru cota de gen de 30% pentru femei și pentru bărbați în rândul candidaților la alegerile locale și parlamentare este semnat de peste 150 de parlamentari din toate partidele politice.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani