Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Claudia Țapardel: Susțineți Master Planul de Transport al României, va ajuta la reducerea decalajelor de infrastructură în UE

Claudia Țapardel: Susțineți Master Planul de Transport al României, va ajuta la reducerea decalajelor de infrastructură în UE

Categorie : Politic

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel a solicitat sprijinul CE pentru adoptarea rapidă a Master Planului General de Transport al României, printr-o intervenție în Plenul Parlamentului European.
 
„Fac o pledoarie pentru susținerea şi adoptarea, eficientă și rapidă a unuia dintre cele mai complexe proiecte strategice şi programatice din regiunea Europei Centrale şi de Est. Master Planul General de Transport al României transformă dezvoltarea infrastructurii regionale într-o prioritate pe termen mediu şi lung de care întreaga Europă va beneficia,” a declarat Claudia Țapardel în sesiunea plenară a PE.
 
„UE se dezvoltă, dar decalajele de dezvoltare se reduc prea lent, în termeni economici, sociali şi de infrastructură. Iar coeziunea rămâne cel mai important proiect al Uniunii. Apelul meu către  Comisia Europeană este să aibă o viziune de dezvoltare şi de susținere a infrastructurii în țările care se află la granița Uniunii Europene şi să susțină statele membre care au Master planuri şi proiecte în acest sens,”
a subliniat Claudia Țapardel, membră în Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European.
 
„Ideea dezvoltării infrastructurii în zonele de graniță ale UE, pe baza unei strategii trebuie să pornească inclusiv de la necesitatea apropierii Estului de Vest şi de la reducerea decalajelor evidente ale infrastructurii între aceste macro-regiuni,” se mai arată în intervenția eurodeputatei PSD, Claudia Țapardel.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani