Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Claudia Țapardel propune înființarea unei instituţii ‪europene pentru ‪pregătirea ‪profesioniștilor în ‪turism și ‪ospitalitate

Claudia Țapardel propune înființarea unei instituţii ‪europene pentru ‪pregătirea ‪profesioniștilor în ‪turism și ‪ospitalitate

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel, copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European din PE, a organizat miercuri la Bruxelles o dezbatere pe tema calității forței de muncă din turismul european. Au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, parteneri din Parlamentul European dar și reprezentanți ai structurilor asociative din turism și HORECA.

„Turismul este în acest moment o sursă foarte bună de locuri de muncă în UE. Statisticile CE arată că, alături de contribuția considerabilă la PIB-ul UE, sectorul turistic aduce aproximativ 10 milioane de locuri de muncă în întreaga Europă. Problema care m-a convins să organizez această dezbatere este că în turism nu sunt mulți specialiști. Europenii și în special tinerii aleg să lucreze în turism exclusiv sezonier, fără să urmeze studii superioare și o carieră în domeniu” a specificat Claudia Țapardel.

Claudia Țapardel a propus ca la nivel european să se înființeze o autoritate cu rolul de a pregăti profesioniști în turism și ospitalitate, pentru a face o legătură clară între educație și sectorul turistic și pentru a atrage cât mai mulți tineri către un centru de excelență în sectorul turistic.

„Înființarea unei instituții europene pentru pregătirea profesioniștilor în turism și ospitalitate ar crește în mod absolut nivelul de pregătire al forței de muncă din acest sector important. Turismul trebuie să devină o prioritate strategică pentru UE și în special pentru România și pentru regiunea noastră. Dacă vrem ca pe termen lung să avem o resursă umană pregătită și performantă în acest domeniu, atunci trebuie să investim și în instituțiile care să pună la punct un cadru propice pentru tinerii specialiști în turism” a declarat Claudia Țapardel.

„România poate deveni un lider regional inclusiv în domeniul turismului. Am convingerea că reprezentanții noștri pot rămâne în avangarda strategiilor pe turism care se concep acum în UE. Repet, sunt câteva obiective care, odată îndeplinite vor ajuta turismul românesc să crească: la desemnarea unui An European al Turismului, crearea unui brand unic al turismului european, acum putem adăuga înființarea unei autorități europene pentru pregătirea profesioniștilor în turism și ospitalitate”
a subliniat Claudia Țapardel, corpeședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European din PE.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani