Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
CCR a validat turul I al alegerilor: Ponta și Iohannis în turul doi. Start campaniei electorale

CCR a validat turul I al alegerilor: Ponta și Iohannis în turul doi. Start campaniei electorale

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

CCR a validat vineri primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale și a stabilit că în turul doi se vor confrunta Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) și Klaus Iohannis (ACL).

Potrivit CCR, turul II se va organiza pe 16 noiembrie.

„Curtea confirmă rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al României desfășurate în primul tur de scrutin la 2 noiembrie. Aducem la cunoștința publică faptul că se va organiza al doilea tur de scrutin pentru că niciun candidat nu a obținut numărul de voturi necesare pentru a fi declarat președinte din primul tur de scrutin. Se organizează al doilea tur de scrutin, duminică, 16 noiembrie, la care vor participa Victor Ponta și Klaus Iohannis, în această ordine. Decizia este definitivă și se publică în Monitorul Oficial", a anunțat președintele CCR, Augustin Zegrean, care a completat că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Referitor la începerea campaniei electorale, șeful CCR a precizat că aceasta începe de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial. El a menționat că a vorbit încă de joi cu reprezentanții MO și că decizia se va publica imediat.

Zegrean a adăugat că în cazul în care vor exista contestații cu privire la desfășurarea campaniei electorale acestea vor fi soluționate de CCR.

„Mergem în continuare cu soluționarea lor dacă va fi cazul, dacă vor exista cele referitoare la desfășurarea campaniei", a susținut el.

Întrebat din ce moment are imunitate noul președinte ales, Zegrean a subliniat că de la momentul depunerii jurământului. „Din acel moment este președinte", a explicat șeful CCR. Sursa. AGERPRES.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani