Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vreme neașteptată de 1 Iunie. Prognoza meteo pentru Ziua Copilului

Vreme neașteptată de 1 Iunie. Prognoza meteo pentru Ziua Copilului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Început de vară cu 31 de grade! De joi vremea se răceşte şi ploile sunt din ce în ce mai dese.

VREMEA 1 IUNIE
Prima zi de iunie vine tot vreme caldă în aproape toată ţara, mai ales în sud şi în est, astfel că maximele, la nivelul întregii ţări, vor fi cuprinse între 23 şi 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ploi de scurtă durată şi posibil descărcãări electrice local în regiunile vestice, în special în zonele montane şi submontane şi izolat în extremitatea de est şi sud-est. Spre seară instabilitatea atmosferică se va accentua în sud-vest, unde local vorbim despre averse, fenomene electrice, rafale de vânt şi condiţii de grindină.

La munte, vremea va fi în general frumoasă. Cerul se va înnora temporar şi vor cădea ploi de scurtă durată posibil însoţite de fenomene electrice, mai ales în masivele vestice şi nordice. Seara însă instabilitatea atmosferică se va accentua în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea de vest a Meridionalilor, unde aversele şi descãrcãrile electrice vor fi frecvente, va cădea grindină, vântul va sulfa cu putere, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Pe litoral, ziua se anunţă frumoasă şi doar după-amiaza vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi vânt mai intens. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 27 de grade, iar apa mării va avea între 17 şi 20 grade, cu cele mai ridicate valori în deltă.

VREMEA 2 IUNIE
Joi, vremea se schimbă şi devine în general instabilă şi mai rece decât până acum, astfel că maximele trec de 20 de grade în aproape toată ţara, dar nu mai trec de 26-27 de grade, şi asta doar în sud. Averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile, dar mai frecvente în nord, centru şi est. Local se depăşesc 20...30 l/mp şi izolat va cădea grindină.

VREMEA 3 IUNIE
Vineri vom avea parte tot de vreme în general instabilă. Mai ales după-amiaza vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în est, la deal și la munte și local în restul teritoriului. Izolat va cădea grindină, iar pe spații mici, cu deosebire în Moldova și în zona montană, cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice specifice datei în vest și sud și sub cele normale în rest, astfel că pornesc de la 17 grade la Suceava și se opresc la 27 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Giurgiu.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani