Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Un alt membru al trupei „Goodbye to Gravity”, rănit în incendiu, a murit. Numărul deceselor – 45

Un alt membru al trupei „Goodbye to Gravity”, rănit în incendiu, a murit. Numărul deceselor – 45

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Bilanțul victimelor din clubul ''Colectiv'' se ridică la 45, după ce, duminică seara, un membru al trupei Goodbye to Gravity, rănit în incendiul din 30 octombrie, care se afla într-un avion ce-l transfera la un spital din Elveția, a decedat, au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale din interiorul Spitalului de Arși din Capitală.

Potrivit acestora, pacientul a suferit un stop cardio-respirator în avion, el fiind resuscitat de personalul medical timp de 70 de minute.

De altfel, aeronava se reîntorcea în țară din cauza agravării stării de sănătate a pacientului.

O aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație plecase duminică, în jurul orei 16,20, către Zurich, Elveția, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul "Colectiv".

„La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, o aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație, special dotată medical pentru transportul aerian al victimelor, a plecat duminică, în jurul orei 16,20, către Zurich, Elveția, într-o misiune umanitară de urgență, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul "Colectiv", preciza MAI într-un comunicat remis presei.

UPDATE ORA 18.04 Avionul care transporta la un spital din străinătate un membru al trupei 'Goodbye to Gravity' s-a întors în țară

UPDATE ORA 16.47 Ambasada Franței: Primii medici vor sosi în România duminică seara și luni

UPDATE ORA 16.28 Club Colectiv: Numărul pacienților în stare critică și gravă depășește 30, spune ministrul Bănicioiu.

Numărul pacienților aflați în stare critică și gravă depășește 30, o parte dintre aceștia urmând a fi transferați în unități medicale din alte țări, a declarat, duminică, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, la RTV.

„În continuare sunt pacienți critici, în continuare sunt pacienți în stare gravă internați în România, numărul acestora depășește 30. O parte dintre ei vor fi transferați în seara aceasta. Toți ceilalți rămân în îngrijire medicală în România, trebuie să aveți încredere în medicii români", a spus ministrul.

El a afirmat că numărul celor care vor fi transferați va fi comunicat în momentul în care pleacă spre aeroport, precizând că selecția pacienților este făcută de echipele străine.

El a dezmințit zvonurile potrivit cărora numărul celor decedați ar fi mai mare decât al celor declarați.

„Este o afirmați falsă și rău voitoare menită să semene confuzie și să creeze o adevărată isterie în spațiul public. Nu este adevărat, sunt foarte multe argumente. Oamenii aceia au aparținători. Rudele sunt în fiecare zi în vizită la ei, au contact cu ei, au văzut pacienții în fiecare zi. Sunt discuții puerile acestea", a spus demnitarul.

Întrebat ce căuta zilele trecute la palatul lui Gigi Becali, ministrul a spus că a fost acolo pentru a-i spune acestuia că personal nu poate să primească donații și că dacă vrea o poate face prin intermediul Unifarm.

„Eu am comunicat cu toată lumea. M-a sunat să mă sprijine (Gigi Becali — n.r.) și i-am zis că eu nu pot să primesc donații, eu personal. Ministerul meu nu poate să primească donații, eu am comunicat tuturor că mulțumim tuturor celor care vor să doneze, există cont la Unifarm și nu se pot primi decât în variantă legală adică la Unifarm, cu chitanță, în cont dacă sunt bani. (...) Era vorba de un pacient pentru care vroia să plătească bani și am zis că nu avem nimic împotrivă", a explicat ministrul Sănătății.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani