Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
SRI ne învață pe Facebook cum să ne protejăm de spionii străini

SRI ne învață pe Facebook cum să ne protejăm de spionii străini

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Serviciul Roman de Informatii (SRI) le atrage atentia celor care ocupa diverse pozitii cheie si au acces la informatii ca ar putea deveni tinte pentru spioni, asa ca le recomanda sa semnaleze daca ceva li se pare in neregula, folosind modalitatile prezentate pe site-ul institutiei.

„Tinta principala a unei activitati de spionaj este persoana care, prin statut si atributii profesionale, are acces la informatiile de interes pentru o entitate straina, care poate influenta luarea unor decizii sau deveni un canal de transmitere a unor mesaje in detrimentul intereselor nationale. Si pentru ca semnalarile venite din partea ta pot fi uneori vitale in prevenire, te rugam sa accesezi si informatiile din sectiunea 'Ce poti face tu'", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a SRI, care face trimitere la site-ul Serviciului Roman de Informatii.

Acolo, cei interesati beneficiaza de un "Ghid de autoprotectie", unde afla despre informatiile clasificate, navigarea sigura pe Internet, semnalarea unui posibil atac terorist sau felul in care se pot proteja de actiunea unor servicii secrete straine.

De asemenea, se reaminteste faptul ca "din data de 20 martie 2004, la Centrul de Coordonare Operativa Antiterorista din cadrul Serviciului Roman de Informatii functioneaza o linie telefonica gratuita - TELVERDE, la care cetatenii pot semnala situatii suspecte a genera actiuni teroriste".

„Activitatea operatorilor care preiau apelurile la numarul 0800.800.100 are caracter permanent", se mai precizeaza pe site-ul SRI, unde este prezentata si lista cu principalele categorii de informatii care trebuie furnizate in cazul in care apar suspiciuni. Sursa: ziare.com

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani