Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
S-a aflat unde se ducea Gabriel Oprea în seara accidentului

S-a aflat unde se ducea Gabriel Oprea în seara accidentului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Care a fost „urgenţa” vicepremierului Gabriel Oprea marţi seara când s-a produs accidentul mortal al poliţistului de la „rutieră”.

Foarte simplu, chiar mai simplu decât se bănuia, s-a aflat un se ducea vicepremierul Gabriel Oprea cu coloană oficială. Se ducea ACASĂ.

Oprea a fost dat de gol chiar de soţia sa, într-o tentativă de a-l apăra. Se ştie, martori oculari au declarat că maşina în care se afla Oprea nu s-a oprit deloc după accidentul poliţistului aflat pe post de antemergător. Digi24 TV a prezentat un scurt dialog dintre un reporter al postului şi soţia vicepremierului.

Prezentăm transcriptul:
– Eu am înţeles că a mai stat acolo, nu a venit direct acasă.
– Rep: A mai stat la locul accidentului şi apoi a venit acasă?
– Da!
– Rep: Ați vorbit cu dumnealui?
– Era bulversat, vă dați seama că nu a fost ușor.
– Rep: Există momente dese la momentul plecării spre serviciu, la întoarcere totul se face cu ajutorul coloanei?
– Nu! Aici nu este niciodată. Puteți întreba vecinii, nu a fost niciodată mașina poliției.

Reamintim, doar preşedintele României, primul ministru şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au dreptul oricând la coloană oficială. Ceilalţi miniştri, deci inclusiv Gabriel Oprea are acest drept doar „În situatii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenta, pot beneficia de însotirea cu echipaje ale politiei rutiere si ministrii din Guvernul României”. Aşa prevede legea. Practic, o deplasare spre domiciliu NU reprezenta o urgenţă. Cum nu reprezenta o urgenţă nici locaţia de unde venea Gabriel Oprea, (o instituţie din zona Băneasa) unde nu a avut vreo problemă pe linie de guvern sau de minister – şi chiar dacă ar fi avut, nu exista situaţie deosebită care să impună deplasarea în regim de urgenţă. De altfel, Cotidianul.ro a remonitorizat toate ştirile apărute în ziua de marţi 20 octombrie, şi, atenţie, nu exista nicio ştire la „zi” cu sau despre vicepremierul Gabriel Oprea. Tot la Digi24 au mai fost prezentate declaraţii ale unor poliţişti şi taximetrişti care au povestit că vicepremierul Oprea s-a deplasat cu coloană oficială la nunta fiicei primarului UNPR din Călăraşi şi la o reuniune de partid la Galaţi. sursa: cotidianul.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani