Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Noi reguli pentru trotinetişti. Guvernul a stabilit cum și cine poate folosi trotinetele electrice

Noi reguli pentru trotinetişti. Guvernul a stabilit cum și cine poate folosi trotinetele electrice

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Guvernul a aprobat în ședința de marți o ordonanță de urgență potrivit căreia pentru a folosi o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă cel puțin 14 ani.

Trotinetiști se pot deplasa doar pe pistele special amenajate, iar în cazurile în care acestea nu există, circulația lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h. Circulația pe trotuar este interzisă, scrie HotNews.ro.

Documentul a fost pus luna trecută în dezbatere publică. Potrivit acestuia, circulația pe trotuare este interzisă pentru trotinetele electrice. Dacă un drum este prevăzut cu o pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă.

Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Totodată, ca și în cazul bicicletelor și mopedelor, trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare și aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare, dispozitive reflectorizant-fluorescente.

Cei ce se deplasează cu biciclete, trotinete sau conducătorii de căruțe vor putea fi sancționați, dacă sunt prinși că folosesc telefonul mobil în timpul deplasării, cu amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani