Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Legătura dintre pisici şi notele slabe luate de copii. Un parazit ne controlează mintea!

Legătura dintre pisici şi notele slabe luate de copii. Un parazit ne controlează mintea!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Performanţele înregistrate de copii la şcoală ar putea fi afectate de un parazit răspândit de pisici, potrivit unui studiu al unor cercetători americani, apărut recent într-o publicaţie de specialitate.

Noul studiu stabileşte o legătură între infecţia cu parazitul Toxoplasma gondii – care se dezvoltă de regulă în intestinele pisicilor, dar poate infecta creierul altor mamifere, inclusiv oameni – şi tulburările de memorie sau de citire pe care le au unii şcolari, potrivit Mediafax.

Se presupune că aproximativ 30% din întreaga populaţie la nivel global este purtătoare a acestui parazit, deşi în unele ţări rata de infecţie ajunge chiar şi până la 70%.

Toxoplasma gondii se poate răspândi la oameni prin contactul cu fecalele animalelor infectate, cu legumele şi fructele nespălate sau cu carnea tratată termic insuficient.

Conform noului studiu, publicat în jurnalul Parasitology şi citat de Daily Mail, parazitul respectiv ar putea avea un impact mult mai mare asupra creierului uman decât se credea până acum.

Acelaşi studiu sugerează, totodată, că efectele provocate de acest parazit sunt resimţite mai puternic de către persoanele care au o carenţă de vitamina E.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani