Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Închisoare pentru falsificatorii de vinuri. Ce prevede noua lege a viei şi vinului

Închisoare pentru falsificatorii de vinuri. Ce prevede noua lege a viei şi vinului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Falsificatorii de vinuri risca inchisoarea si suspendarea activitatii pentru trei ani, arata noua Lege a viei si vinului aprobata, la sfarsitul lunii mai, in Parlament.

Unul dintre initiatorii Legii viei si vinului este deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica. Acesta a aratat ca noua lege trebuie sa ii protejeze pe adevaratii producatori de vinuri si sa descurajeze falsificarea acestui produs, potrivit monitorulvn.ro.

Legea prevede ca este interzis adaosul de apa la producerea mustului, vinului si a produselor vinicole. Sunt interzise producerea musturilor si a vinurilor din alte materii prime decat strugurii pentru vin sau modificarea compozitiei acestora prin adaosul unor substante, altele decat cele permise de lege. Legea interzice si folosirea de substante aromatizante sau de extracte la producerea vinurilor, exceptie constituind aromatizarea datorata contactului vinului cu lemnul de stejar. Nu in ultimul rand, sunt interzise folosirea substantelor aromatizante de orice natura, a indulcitorilor sintetici si colorantilor la obtinerea vinurilor.

Noua lege stabileste ca producerea, expunerea spre vanzare si/sau vanzarea cunoscand ca sunt falsificate sau substituite de vinuri si produse vinicole care sunt vatamatoare sanatatii sunt pedepsite cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda penala si interzicerea exercitarii unor drepturi. Pentru fapte de falsificare a vinurilor pentru care exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila se aplica masura suspendarii autorizatiei de antrepozit fiscal pe o perioada de 3 ani, de catre autoritatea de reglementare in domeniul finantelor publice in urma sesizarii autoritatii responsabile cu controlul tehnic vitivinicol.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani