Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Grandomanie la primărie. Un primar s-a făcut erou după ce a restaurat un monument

Grandomanie la primărie. Un primar s-a făcut erou după ce a restaurat un monument

Grandomanie fără margini la primărie. Un edil dintr-o comună băcăuană şi-a trecut numele pe un monument închinat eroilor din Primul Război Mondial. Asta ca să nu treacă neobservată lucrarea de restaurare, facută în mandatul sau. Monumentul fusese distrus în urmă cu mai mulţi ani, într-un accident rutier.

Monumentul eroilor căzuţi în primul Război Mondial, din comuna Măgura, a fost distrus într-un accident rutier, în 2013. Autorităţile locale au decis să-l refacă şi ca să nu treaca neobservată lucrarea din mandatul său, primarul comunei şi-a scris şi el numele pe una dintre plachetele comemorative. Tot pe monument mai apar inscripţionate şi numele arhitectului si al constructorului. Cum era de aşteptat, localnicii nu l-au luat drept erou pe şeful comunei.

„Când faci ceva din banii tăi este normal să îţi treci numele, când e din banii comunităţii e bine să scrii doar numele eroilor", a afirmat un localnic.

O altă persoane spune că nu i se pare corect şi că primarul trebuie să răspundă de asta.

„Fiecare face ce vrea în ziua de azi. Aşa că ... nu mă miră nimic", a afirmat alt localnic.

Edilul comunei Măgura, C-tin Trăistaru, nu se afla în primărie şi nici la telefon nu a răspuns. Pe de altă parte, viceprimarul comunei susţine că nu a ştiut nimic până în momentul inaugurării.

„La data când a fost recepţionat nu era adăugat niciun alt înscris decât cel original de pe vechiul monument. S-a adăugat după. Nu este un lucru firesc. Nu este normal, mai ales că nu l-am făcut noi, dar l-am reconstruit", a afirmat Iordache Costraş, viceprimarul comunei

Primarul comunei Măgura şi-a făcut un obicei în a-şi trece numele pe unde apucă. Acesta mai apare şi pe placheta primăriei care are şi un mesaj sugestiv: „Am lăsat pentru a păstra".

De-a lungul anilor şi alţi edili din judeţul Bacău au avut porniri de ctitori. Eugen Antica, fost primar în Prăjeşti, a construit o piramidă, inspirat de cea de la Luvru, sau şi-a botezat străzile cu numele rudelor sale. Sursa: Realitatea.net

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani