Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
E oficial: 28 noiembrie e Ziua Bucovinei. Iohannis a promulgat legea

E oficial: 28 noiembrie e Ziua Bucovinei. Iohannis a promulgat legea

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 28 noiembrie - Ziua Bucovinei, informeaza Administratia Prezidentiala.

Camera Deputatilor a aprobat pe 7 octombrie, in calitate de for decizional, proiectul de lege prin care data de 28 noiembrie este declarata Ziua Bucovinei. La aceasta data s-a proclamat alipirea Bucovinei la patria mama.

Legea prevede ca, in contextul acestei sarbatoriri, autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si institutiile publice pot organiza manifestari cu caracter cultural-stiintific. Fondurile necesare organizarii acestora vor fi asigurate din bugetele locale sau, dupa caz, din bugetele autoritatilor administratiei publice centrale ori ale institutiilor publice.

Tot miercuri, seful statului a promulgat Legea privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate, Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 108/2013 pentru prorogarea termenului prevazut la alin. (1) al art. 56 din Legea nr. 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, Legea privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje si Legea pentru acceptarea Amendamentului de la Doha, adoptat la Doha, la 8 decembrie 2012, la Protocolul de la Kyoto la Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice, adoptat la 11 decembrie 1997.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani