Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Drapelul României, arborat în bernă. Presa şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul în zilele de doliu naţional

Drapelul României, arborat în bernă. Presa şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul în zilele de doliu naţional

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Guvernul României a declarat zilele de 31 octombrie și 1 -2 noimebrie zile de doliu național în memoria celor 27 de persoane care și-au pierdut viața în incendiul din clubul Colectiv din Capitală.

Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul oficial, informează Mediafax.

În zilele de doliu național, se arborează drapelul României în bernă. Totodată autoritățile și instituțiile publice sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României.

Drapelul României în bernă se mai arborează la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări şi ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

În plus, posturile de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul în mod corespunzător.

Tragedia care a îndoliat România a pornit de la artificiile folosite de formaţia care susţinea concertul din Colectiv, vineri seara.

În incendiul au murit 27 de persoane și aproape 200 au fost rănite, 146 fiind internate în spitalele din București. 10 victime sunt încă neidentificate.

Ultima dată când România s-a aflat  în doliu național a fost pe 26 iunie 2013, atunci când un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani