Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dorohoianul Ionuț Maior a pierdut lupta cu viața! Alte 6 persoane au decedat în ultimele 12 ore

Dorohoianul Ionuț Maior a pierdut lupta cu viața! Alte 6 persoane au decedat în ultimele 12 ore

Şapte persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au murit astăzi, sâmbătă 7 noiembrie. Bilanţul tragediei a ajuns astfel la 39 de morţi. CINCI decese au fost în România, iar două în Olanda. În România, trei dintre victime erau internate la Spitalul de Arşi, în stare foarte gravă. Ionuţ Maior, un muzician de 27 de ani, a decedat la Spitalul Universitar, iar un alt pacient s-a stins la Spitalul Floreasca. Doi pacienţi au murit la scurt timp după ce au ajuns în Olanda, unde fuseseră transportaţi la bordul unui avion militar care a aterizat la Rotterdam. Pacienţii care au aterizat la Bruxelles au fost preluaţi fără complicaţii.

UPDATE ora 15.50. MAI a anunţat că doi dintre răniţi vor fi transportaţi în Austria.

UPDATE ora 15.25. Încă un pacient al Spitalului de Arşi din Bucureşti a murit, sâmbătă după-amiază.

UPDATE ora 14.35. Bilanţul răniţilor, la ora 14:30: 107 persoane sunt internate în spitalele din București. Dintre aceștia, 48 în stare critică şi gravă.

UPDATE. Situaţia răniţilor din spitalele din Bucureşti:

Dr. Cristian Nițescu, directorul Spitaului de Arși din Capitală a explicat că în spitalul pe care-l conduce situaţia este următoarea: "Avem 8 pacienți intubați, în secția de Terapie Intensivă, sunt în stare foarte gravă, cu arsuri grave extensive, inclusiv ale căilor respiratorii. Dintre ei, 3 sunt relativ stabili, celalți 5 sunt instabili. De asemenea, avem alți 3 pacienți în secția adiacentă Terapiei Intensive, în stare gravă, care pot avea nevoie, în orice clipă, de intubare. Tot la Spitalul de Arși mai sunt internați 11 pacienți cu arsuri pe suprafețe relativ scăzute. Vreau să vă precizez că arsurile grave extensive au o evoluție impredictibilă, severă, ne putem aștepta la complicații grave care nu pot fi anticipate.”

Dr. Adrian Stănculescu, șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul de Arși a spus că „în toate spitalele se lucrează la foc continuu, dar evoluția cazurilor este imprevizibilă, nu se poate da un prognostic sigur, întrucât nimic din evoluția pacienților în stare grav sau foarte gravă nu este previzibil. Riscurile sunt extrem de mari, mai ales datorită arsurilor la căile aeriene pe care le au”.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani