Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Controale de amploare în abatoare, supermarketuri, restaurante şi pieţe

Controale de amploare în abatoare, supermarketuri, restaurante şi pieţe

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Din cauza acestei bacterii, 21 de bebeluşi au fost internaţi de la începutul anului la Spitalul Marie Curie. Acum, alţi doi copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic se luptă să trăiască. Unul în Capitală, altul, în Iaşi. Starea celor doi micuţi este gravă, spun doctorii.
 
Inspectorii Direcţiei de Sănătate din Argeş vor lua probe din alimentele consumate de copil pentru a afla sursa îmbolnăvirii. Anchetă se face şi la Bacău, de unde a fost transferat un copil de un an la Iaşi. Anumite tulpini de e.coli pot fi extrem de periculoase.

La începutul anului au fost găsite tulpini de e.coli în brânza produsă de Lactate Brădet, dar şi la o parte din angajaţii fabricii. Produsele fabricii au dus la îmbolnăvirea unora dintre copiii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic în luna februarie.

Autorităţile şi medicii fac apel la respectarea regulilor de igienă şi de preparare a hranei. Alimentele trebuie cumpărate din surse autorizate, fructele şi legumele trebuie spălate, iar laptele şi carnea fierte bine. Sursa: Realitatea.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani