Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, internat forțat la psihiatrie

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, internat forțat la psihiatrie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Magistrații Judecătoriei Constanța au admis joi cererea procurorilor de internare pentru șapte zile la spitalul de psihiatrie de la Palazu Mare a bărbatului cercetat pentru ultragierea președintelui Traian Băsescu.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, putând fi contestată.

Judecătorii s-au pronunțat în acest caz la solicitarea procurorilor, în urma refuzului lui Adrian Zglobiu de a fi internat miercuri la spitalul de psihiatrie de la Palazu Mare.

În dimineața zilei de miercuri, Zglobiu a încercat să se sinucidă când polițiștii s-au dus la el acasă pentru a-l duce la spitalul de psihiatrie, fiind transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe, unde i-au fost tratate rănile superficiale pe care și le-a provocat cu un cuțit pe gât și abdomen. Ulterior, el a fost dus cu ambulanța la Palazu Mare, însă a refuzat spitalizarea.

Președintele Traian Băsescu a depus o plângere pentru ultraj la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în urma incidentului petrecut sâmbătă în port, când șeful statului a fost scuipat de un bărbat.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, procurorul Zafer Sadîc, a declarat pentru AGERPRES că plângerea a fost formulată prin e-mail, pe data de 25 mai. El a menționat că cercetările în dosarul respectiv vor fi continuate de procurori sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

În noaptea de duminică spre luni, constănțeanul care l-a scuipat pe președintele Traian Băsescu, la finalul festivităților din Portul Constanța dedicate Navei Școală Mircea, a fost scos din arest, anchetatorii stabilind, după schimbarea încadrării juridice a faptei comise, cercetarea penală a acestuia în stare de libertate pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

La ieșirea din arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, agresorul șefului statului a declarat că regretă faptele pe care le-a comis.

Sâmbătă, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța întocmindu-i dosar penal pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, ultraj și loviri sau alte violențe. Sursa: agerpres.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani