Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Alertă printre specialişti: Boala care face ravagii în rândul copiilor şi adolescenţilor

Alertă printre specialişti: Boala care face ravagii în rândul copiilor şi adolescenţilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Specialiştii sunt în alertă totală. Aceasta este boala care face ravagii atât printre copii, dar şi printre adolescenţi. Numărul tinerilor care au această boală teribilă a crescut de zece ori în ultimele patru decenii, arată datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Dacă trendul actual continuă, numărul copiilor şi adolescenţilor îl va depăşi, în următorii cinci ani, pe cel al celor normoponderali, potrivit celui mai recent studiu în acest domeniu realizat de Imperial College London şi OMS.

Cercetarea reprezintă analiza din punctul de vedere al greutăţii şi înălţimii a aproximativ 130 de milioane de oameni cu vârste de peste cinci ani (31,5 milioane cu vârsta cuprinsă între 5 – 19 ani şi 97,4 milioane de peste 20 de ani). Peste 1000 de persoane au contribuit la realizarea studiului, catalogat drept cea mai mare cercetare epidemiologică din istorie. Principalii factori pe care i-au urmărit specialiştii au fost indexul de masă corporală şi cum a evoluat obezitatea la nivel mondial din 1975 până în 2016.

Rata obezităţii în rândul copiilor şi adolescenţilor din întreaga lume a crescut de la sub 1% în 1975, la aproape 6% în rândul fetelor (50 de milioane de fete) şi aproximativ 8% în rândul băieţilor (74 milioane) în 2016. Aceste cifre se traduc într-o creştere de până la 10 ori a ratei obezităţii în rândul copiilor şi adolescenţilor, de la 11 milioane de persoane în 1975, la 124 de milioane în 2016. Mai mult, 213 milioane de copii şi adolescenţi erau supraponderali, dar nu obezi, în 2016.

„În ultimele patru decenii, ratele obezităţii în rândul copiilor şi adolescenţilor au explodat la nivel global şi continuă să urmeze acest trend ascendent în ţările slab şi mediu dezvoltate. Recent, aceste rate au stagnat în ţările dezvoltate, însă nivelul rămâne inacceptabil de ridicat şi aici”, a explicat autorul principal al studiului, profesorul Majid Ezzati.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani