Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Suma incredibilă pe care Gabi Luncă i-o cere Loredanei pentru melodia „furată”

Suma incredibilă pe care Gabi Luncă i-o cere Loredanei pentru melodia „furată”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

De doi ani, Gabi Luncă şi Loredana Groza fac "plimbări" la tribunal. Motivul? Piesa "Cip-Cirip", pe care Lori a interpretat-o la diferite spectacole, ba, mai mult, a înregistrat-o pe albumul "Agurida", ar fi, de fapt, piesa "Într-o zi la poarta mea", a cărei autoare este Gabi Luncă. Loredana Groza a fost dată în judecată de cântăreaţa de muzică lăutărească Gabi Luncă pentru nerespectarea drepturilor de autor.

Mărul discordiei este piesa pe care Gabi Luncă susţine că o cântă de peste 39 de ani, iar faptul că Lori a inclus-o în 2001 pe albumul ei şi o cântă fără să-i plătească drepturi de autor au trimis-o pe "păgubită" direct la tribunal. Gabi Luncă este supărată, în special, pentru că Loredana nici măcar nu a întrebat-o dacă poate să folosească melodia respectivă. Referitor la acest subiect, Lori a precizat că piesa a fost cântată prima dată de Gabi Luncă, însă a aflat de la Asociaţia pentru Drepturile de Autor că melodia nu are un autor înregistrat şi că face parte din folclorul sârbesc.

Primul termen de judecată a fost în luna octombrie 2012, iar următoarea şedinţă se va desfăşura pe 24.06.2014. Vrea sau nu daune? Gabi Luncă susţine că nu a cerut niciun ban drept daune, dar dacă judecătorii decid că are dreptul să primească ceva, ea va dona totul săracilor, ba, mai mult, va întrerupe procesul dacă Lori îşi va cere scuze. "ring" a descoperit care sunt pretenţiile solistei în procesul intentat Loredanei.

Printre cele mai importante cerinţe se numără: îi interzice Loredanei să mai folosească piesa "Într-o zi la poarta mea" fără acordul ei şi o obligă să suporte cheltuielile de judecată, dar şi daune totale de 50.000 de euro, reprezentând 10.000 de euro daune materiale şi 40.000 de euro daune morale. "Judecata merge înainte" Întrebată dacă renunţă la bani în cazul în care Loredana îşi va cere scuze, Gabi Luncă a ezitat să răspundă, precizând că va lăsa totul în seama instanţei. "Procesul... suntem în el. Ce va fi, va fi! Încă nu şi-a cerut scuze. În mare, aşteptăm, judecata merge înainte", a explicat solista. "N-am cerut niciun ban daune. Dacă judecătorii decid că am dreptul să primesc ceva, voi da totul săracilor.", GABI LUNCĂ "Nu am furat piesa nimănui. Eu am piesele mele, nu fur piesele nimănui, nu am nevoie de asta. Nu am de ce să-mi cer scuze dacă nu am făcut nimic.", LOREDANA GROZA. Sursa: ziarulring.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani