Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Albă ca Zăpada a existat, cu adevărat: cine este baroana care i-a inspirat pe frații Grimm

Albă ca Zăpada a existat, cu adevărat: cine este baroana care i-a inspirat pe frații Grimm

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

Basmele fraților Grimm reprezintă unele dintre cele mai dramatice povești din toate timpurile. Cel puțin câteva dintre el, însă, sunt inspirate din fapte reale. Albă ca zăpada și cei șapte pitici se numără printre ele.

Albă ca zăpada este una dintre cele mai populare povești din toate timpurile. Scris de frații Grimm, basmul s-a bucurat de numeroase ecranizări de-a lungul anilor, de la animații și lung metraje, până la muzicaluri și piese de teatru. Având însă în vedere numeroasele elemente fantastice din poveste, nu te-ai fi așteptat ca acea relatare să fie inspirată din fapte reale.

De curând, a fost descoperită în Germania o piatră funerară a baroanei Sophia Maria von Erthal. O mare parte din viața nobilei se pare că a servit ca inspirație pentru Albă ca zăpada și cei șapte pitici. Din câte se pare, a trăit o viață foarte dramatică. Cel mai important lucru care a rămas după ea este o piatră funerară care se credea că a dispărut pentru totdeauna. Din fericire, a fost recuperată de curând și tocmai și-a găsit loc într-un muzeu.

Sophia Maria von Erthal s-a născut într-o familie foarte bogată și a avea poziția nobilă de baroană. Ea și-a început viața în localitatea germană Lohr am Main, lângă Bamberg, în regiunea Bavaria a Germania. Născută la 1725, ea a fost fiica prințului Philipp von Erthal, deținătorul unei fabrici de oglindă din zonă. A avut doi frați, prințul episcop Franz Ludwig și arhiepiscopul Friederich Karl Jospeh.

După ce a murit mama Sophiei, tatăl ei s-a recăsătorit cu Claudia Elisabeth Maria von Venningen, contesa imperială de Reichenstein. Tânăra baroană avea doar 18 ani la momentul respectiv, dar viața ei a luat o turnură foarte tristă. Mama ei vitregă a fost foarte aspră cu ea și a încercat să-și ajute în mod exclusiv doar copii pe care îi născuse. Nu a lăsat-o pe Sophia să se mărite vreodată și, de nevoie, tânăra a ajuns să locuiască împreună cu o bătrânică săracă. În final, a devenit oarbă și a decedat. Similaritățile cu Albă ca zăpada sunt evidente, dar este greu să apreciezi cu precizie de 100% dacă frații Grimm și-au luat inspirația din viața baroanei. Sursa: playtech.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani